Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

December 30, 2016

VUODEN 2016 SUOSITUIMMAT JUTUT

Vuosi 2016 alkoi väsyneissä, mutta ennen kaikkea toiveikkaissa merkeissä. Tammikuun luetuimmaksi jutuksi nousi blogilleni epätyypillisen henkilökohtainen teksti "Uudessa alussa". 

"Mitään sen ihmeempää ei ole tapahtunut. Ja toisaalta kaikki on muuttunut. Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi tavoitella niitä kliseisiä omia unelmia ja olen pikkuhiljaa sulkenut korvani niiltä kaiuilta, joita silloin ihmisikä sitten kuuntelin. Et ole mitään, etkä osaa mitään. Tiedättekö. Oikeasti minä olen ja osaan. Kuka kumma tuollaisia ajatuksia edes yritti päähäni pistää."

Näin jälkiviisaana voin todeta, että kulunut vuosi on antanut koko kauneudessaan ja hyvyydessään takaisin ne kadonneet itsetunnon rippeet, joita alkuvuodesta kursin hammasta purren kasaan! Ihan turhaan olin antanut pahojen puheiden itseäni satuttaa!


Helmi- ja maaliskuussa puhalsivat tyystin toisenlaiset tuulet ja tein Suomen Blogimedian ja Lambin kanssa koko blogihistoriani luetuimman yhteistyökampanjan. Tuotteina mitkäs muut kuin vessa- ja talouspaperit! "Designia pikkurahallaja "DIY-paperitelineet" -jutuissa sain todenteolla myös haastaa itseni. Kuinka tehdä omalle tyylilleni ja blogilleni uskollinen kaupallinen yhteistyö tuotteista, jotka eivät ehkä noin yleisesti ottaen ole niitä kaikkein kuvauksellisimpia. Lisäksi halusin kovasti tuoda juttuun selkeästi oman näköiseni kulman. Koska erilaiset diy-jutut inspiroivat itseäni kovasti, kehittelin wc- ja talouspaperitelineet, joita kehtaa myös pitää esillä ja jotka ovat helppo kenen tahansa toteuttaa. Suurin kiitos jutun onnistumisesta kuuluu kuitenkin kuvausassistenttina toimineelle Viljamille. Voi että meillä oli kivaa!

Huhtikuun luetuimmaksi jutuksi nousi jälleen yhteistyö. Tällä kertaa tuunattiin tv-taso vuoden 2016 värillä Vuono yhdessä Suomen Blogimedian ja Tikkurilan kanssa. Vihreäksi maalattu Ikean Bestå on kyllä edelleen yksi kotimme näyttävimmistä huonekaluista ja ehdoton väripilkku.

Toukokuun luetuin juttu oli jälleen hyvin henkilökohtainen pohdiskelu siitä, miltä tuntuu kun oma koti tulee vastaan vähän joka tuutista.

"Kun oma koti tuntuu tulevan vastaan muuallakin kuin omalla kotiovella, alkaa jo väkisin miettiä, että onkohan tämä nyt jo vähän liikaa. Tai jos ei sitä itse tajua miettiä, ruudun toisella puolella riittää varmasti päivittelijöitä. Mikä ihme sitä oikein ajaa ihmisen esittelemään kotiaan joka kanavassa?"

Jutussa raotin omaa näkemystäni siitä, mikä saa ihmisen esittelemään omaa kotiaan, elämäänsä, bikinivartaloaan, perhettänsä kaikelle kansalle.. Lisäksi tein jotain ennen kuulumatonta ja esiinnyin videolla, joka tehtiin palkinnoksi "Suomen inspiroivin koti" -voitosta.

Kesäkuussa suosituimmat jutut olivat "Mitä olenkaan tehnyt part I ja II". Postauksissa pyörittiin työjutuissa ja Bo LKV:lle kalustamassani asunnossa. Juttujen suosion selittänee tahattomasti syntyneet klikinkalasteluotsikot ja se, että juttuja jaettiin paljon kansainvälisissä blogeissa.

Heinäkuussa ääneen pääsi kerrankin mies jutussa "Millaista on olla sisustusbloggaajan mies", joka tekstin lisäksi suunnitteli myös jutun kuvakulmat. Yhtä suosituksi jutuksi nousi "Lemmikit sisustuksessa", jossa perheemme karvakamut esittelivät talomme lemmikkiystävällisiä ratkaisuja.


Elokuussa kiinnostivat erilaiset sisustusjutut. Ahkerimmin kurkisteltiin "Suomen katsotuimpaan asuntoon" haettiin vinkkejä siitä, kuinka saadaan "Lämpöä sisustukseen"
sekä kiinnostuttiin kotimme toimivimmista ratkaisuista".

Syyskuussa luetuimmat jutut olivat kaksi erillistä yhteistyötä, jotka toteutin Suomen Blogimedian, Iittalan ja Habitaren kanssa. Iittalan jutussa kaivoin kaapista ulos kaikki astiat ja mietin niille uusia, yllättäviä käyttötarkoituksia. Habitare-yhteistyössä pääsin ennustamaan tulevia sisustustrendejä, joista vahvimmaksi nostin tumman puun sekä voimakkaat maanläheiset sävyt.Lokakuu oli blogin suhteen kovin hiljainen. Paremman puutteessa päätin kirjoitella aika mitään sanomattoman jutun Poulsenin valaisimista, mutta teksti lähti elämään itsekseen ja päädyin pohtimaan millaista on elää "sairaalassa".

En voisi kuvitellakaan selailevani katalogia ja ostavani valmista sisustusta. Kaikki näyttäisi muutenkin uudessa, hieman liian steriilissä ympäristössä jotenkin persoonattomalta. Se mikä sitten näyttää persoonalliselta on makuasia, josta en lähde edes kiistelemään. Jokainen tehköön kodistaan sen värisen tai värittömän kuin juuri itsestä parhaalta tuntuu. Vaikka kotia esitelläänkin blogissa, on se ensisijaisesti perheen tarpeiden ja maun mukaan tehty ja sisustuttu. Toki kaikki arjen kauneus, kuten koirien lelut, kenkävuoret, lehtipinot ja keittiön tasolla lojuvat muumimukit on useimmiten siivottu kuvista pois. Monesti kuvista vielä vähennetään saturaatiota, mikä saa tilan näyttämään jopa luonnottoman monokroniselta. Todellisuudessa huoneessa paistaa keltaisen lämmin tai sinisen kylmä luonnonvalo riippuen siitä mitä vuoden aikaa eletään. Blogikuvat myös usein hieman ylivalotetaan, joka lisää epätodellisuuden tuntua.

Syy siihen, miksi teksti lähti kyseiseen suuntaan, löytyy aikaisemmin sillä viikolla törmäämiini kommentteihin asunnonmyynti-ilmoituksissa, joissa nuristiin asuntojen steriiliyttä ja persoonattomuutta. Jokaisen ilmoituksen kohdalle oli joku (aina tosin eri henkilö) keksinyt omaperäisesti leukailla asunnon näyttävän ihan sairaalalta. Olemme saaneet joskus nykyisestä kodistamme vastaavanlaisen kommentin ja muistan jo tuolloin ajatelleeni, että jos joskus joudun viettämään aikaa sairaalassa, saanko esittää nöyrän toiveen, että se olisi ihan niin kuin meidän koti!

Marraskuu jatkui blogin osalta lähes yhtä hiljaisissa merkeissä kuin lokakuukin. Pidän tärkeänä, että kuvat ovat pääsääntöisesti omiani ja että jutuissa on edes jonkilainen punainen lanka. The Finnish Blogawards -gaalassa pokkaamani ykkössija sisustusblogikategoriassa sai pääni sen verran pyörälle, että tästä toipuminen vei myös hieman aikaa. Olen edelleen hieman häkellyksissäni ja erittäin otettu! Pää pyörällä asensimme myös Artekilta palkinnoksi saamani valaisimen, joskin kaikki eivät asennuksen suhteen mennyt ihan putkeen..

Joulukuun katsotuin juttu oli toteutettu yhteistyössä Suomen Blogimedian ja Madaran kanssa. Jutussa kerroin vinkkejä lahjaostoksiin ja kerroin meidän jokavuotisesta hemmottelupakettiperinteestä.

Yhteenvetona sanottakoon, että vuosi on kokonaisuudessaan ollut blogihistoriani onnellisin. En sano, että menestyksekkäin tai parhain vaan tähän vuoteen on liittynyt niin paljon iloa, etten oikeastaan pysty sitä kokonaisuudessa edes käsittelemään. Ensimmäistä kertaa bloggasin koko vuoden rennosti ja rehellisesti, ilman että jouduin turhanpäiväisten pelkojen tai joidenkin ihmisten mielipiteiden rajoittaa itseäni. Sain blogata ensimmäistä kertaa ilolla ja täydellä sydämellä.

Jännittävä huomata, että myös kaikista luetuimmiksi jutuiksi nousi ne kaikista henkilökohtaisimmat kirjoitukset, vaikka toisaalta ymmärrän täysin miksi näin on. Kyllä minustakin on mukavampi seurata blogia, jonka takana on oikea ihminen. Olen kiitollinen myös jokaisesta yhteistyökuviosta, jonka olen kuluneen vuoden aikana saanut toteuttaa. Nämä jutut valitsen ja toteutan aina erityisellä huolellisuudella ja toivon, että tämä myös välittyy teille. Minun täytyy olla oikeasti jutun takana, jotta se olisi rehellinen ja aito.

Ehkäpä ensi vuonna pääsee enemmän esiin myös koiramme ja saattaapi olla, että mieskin saa halutessaan taas puheenvuoron. Muutamia muitakin tyystin uudenlaisia juttusarjoja on koneen kätköissä odottamassa ja odotan jo jännityksellä millaisen vastaanoton ne mahtanevat saaada.. 

Kaunista uutta vuotta ja lämmin kiitos teille kaikille kuluneesta!
SHARE:

4 comments

 1. Kaunis ja kivasti tehty kooste vuodesta :-) Ihailen sinun tyyliä ja sitä että saat persoonaakin tuotua teksteihin mukaan sopivasti. Itse arkailen usein avata ajatuksiani kovinkaan paljon, vaikka toisaalta blogini ei puhtaasti sisustusblogi olekaan eli sinänsä elämää siellä näkyy.
  Ihanaa uutta vuotta teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lämmin kiitos Lyde sanoistasi <3 Mukava että myös persoona välittyy sopivasti jutuistani. Tämä on asia, jonka kanssa aika-ajoin painin. Kuinka paljon sitä oikeastaan haluaa itsestään antaa ja toisaalta jääkö jutut liian pintapuolisiki varsinkin, kun blogissani ei sinäänsä se oikea arki elämä näy. Ihanaa uutta vuotta myös teille <3

   Delete
 2. Ihana vuosi teillä takana. Kiitos että kuluneen vuoden aikana olen saanut jakaa kanssanne mm. Blogi muijat Mansessa ja Suvimarja matkat. Lisäksi ihanat kesäjuhlanne kauniissa kodissanne ym. Olette kyllä huikean ihana perhe <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Miten paljon naurua ja höpötystä onkaan mahtunut noihin reissuihin :D Lämmin kiitos sinulle Sanna ystävyydestäsi. Miten huikeita tyyppejä tämä harrastus on tielleni tuonutkaan <3 Ihanaa ja hyvää uutta vuotta!

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig