Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

January 11, 2017

3+1 VINKKIÄ TOIMIVAN TYÖHUONEEN SUUNNITTELUUNKuinka monella teistä on vielä pöytämallinen tietokone? Veikkaan, että ei enää kovin monellakaan. Mihin sitten työhuonetta tarvitaan? Uskoisin, että useimmat haaveilevat niin sanotusta harrastustilasta, johon voi hyvällä omatunnolla levittää niin kankaat, paperit, perhokalastustarvikkeet kuin kaiken sen tietotekniikan, mitä harrastaessa tai työssä ikinä sattuukaan tarvitsemaan.

Ideaalitilanne on se, että kotona työskentelyyn tai harrastuksille voi pyhittää ihan oman tilan. Mieluiten vielä sellaisen, jossa saa oven perässään kiinni. Kulkee tuosta ovesta sitten sisään tai ulos. Työasiat pysyvät yhdessä huoneessa ja niille pyhitetty aika rajoittuu siihen, kun huoneesta poistuu. Samoin huoneeseen astuessa on myös rauha ja tila tehdä keskittymistä vaativia asioita.

1. Riippuen tai riippumatta siitä, mihin työtilaa käyttää, neuvoisin laittamaan tilaan mahdollisimman suuren pöydän. Me askartelimme kolmimetrisen työtason vesivanerista, jonka pinnan hioimme ja maalasimme kolmeen kertaan huonekalumaalilla. Tuon pöydän ääreen mahtuu helposti työskentelemään kaksi henkilöä ja ei haittaa, vaikka toisessa päässä olisi keskeneräiset ompelutyöt odottamassa jatkamista. 

2. Lähes yhtä tärkeä asia on säilytystila. Useimmiten kannatan umpinaisia kaappeja ja laatikostoja, mutta työtilassa on mukavaa, että tarvittavat asiat ovat näkösällä ja näin ollen helposti löydettävissä. Pieni sekasotkukaan ei haittaa. Ainakin tila näyttää siltä, että siellä tosiaan työskennellään. 

3. Ehkäpä kaikista tärkeintä on työtilaa suunnitellessa tehdä lista kaikista niistä asioista ja toiminnoista, mitä huoneelta haluaisi. Jos kaipaa ainoastaan omaa rauhallista nurkkaa, johon laskea kahvikuppi ja läppäri silloin tällöin, ei lienee kannattavaa pyhittää tälle kalliita neliöitä. Pienissä tiloissa tilapäinen työpiste voi toimia aivan yhtä hyvin esimerkiksi keittiönpöydän ääressä. 

+ Mitkä ikinä omat toiveet tai tarpeet onkaan, kannattaa työtilasta tehdä sellainen, että siellä viihtyy. On tila sitten ovella suljettava huone tai pieni työpiste huoneen nurkassa. Ja jos töitä ei tee kotona ja harrastukset keskittyvät enemmän kodin ulkopuolelle, älä hyvä ihminen pyhitä yhtä kokonaista huonetta tietokoneelle!
SHARE:

2 comments

  1. Me ollaan itseasiassa suunnittelemassa pöytäkoneesta ja isosta työpöydästä luopumista. Sen sijaan minä haaveilen omasta pikku bloggailupisteestä, jossa tietokoneeni ja muistiinpanoni voivat olla rauhassa, ilman, että niitä tarvitsee jatkuvasti siirrellä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Läppäri ja pieni oma bloggailupiste riittäisivät kyllä mainiosti omaankin tarpeeseen. Nyt, kun pitkästä aikaa on tilaa työhuoneelle, pn mukavaa että ompelukone mahtuu olemaan jatkuvasti esillä eikä kaavoja ja kankaita tarvitse raivata pois pöydältä :)

      Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig