Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

January 15, 2017

KUINKA SISUSTAA RAUHALLINEN MAKUUHUONE

Suomalaisissa kodeissa on perinteisesti pienet makuuhuoneet. Niin sanotut "master bedroomit" ovat ylellisyyttä, johon harvoilla on varaa. Neliöt ovat kalliita ja kun katsoo nykyrakentamista voi vain ihmetellä, miten 50 neliöön on saatu mahdutettua kolmio saunoineen ja kodinhoitohuoneineen.

Kuinka moni sitten edes haaveilee valtavasta makuuhuoneesta? Tähän kysymykseen on varmaan yhtä monta vastausta kuin on erilaista tarvettakin. Useimmat meistä taitavat käyttää makuuhuonetta lähinnä nukkumiseen? Tarvitseeko silloin tilaan edes yrittää mahduttaa istuinryhmää takkoineen. Ei mielestäni.

Makuuhuoneen tilan tuntua lisää se, että sänky sijoitetaan ikään kuin keskelle huonetta. Sängyn molemmin puolin on kulku vaatehuoneeseen ja kylpyhuoneeseen. Luksusta, myönnän! Mikäli tällaiseen ratkaisuun ei ole mahdollisuutta kannattaa kuitenkin mahdollisuuksien mukaan sijoittaa koko seinän levyinen liukuovikaapisto makuuhuoneeseen. Arkea helpottaa huomattavasti, kun vaatteet ovat samassa tilassa eikä niitä tarvitse levitellä pitkin poikin huonetta.

Oikeaoppisesti sänky tulisi sijoittaa ikkunaseinää vastapäätä niin, että luonnonvalo tulee jalkopäästä. Useimmiten pienissä makuuhuoneissa sängylle on käytännössä yksi ainoa mahdollinen paikka. Tätä paikkaa ei useimmiten ole sen kummemmin pohjaratkaisussa mietitty ja se on mitä sen on. Sängyn sijaintia vieläkin tärkeämpi on se, että ikkunassa on laadukkaat pimentävät verhot. Makuuhuone tulisi aina saada täysin pimeäksi. Myös kulkureitit kannattaa huomioida niin, että väylät olisivat aina esteettömät.

Seuraavaksi seuraa paras uutinen kaikille laiskoille petaajille. Sängyn olisi hyvä antaa tuulettua yön jälkeen. Pöyhi tyynyt ja peitteet ja jätä niille sijoilleen kevyesti avattuna, niin että myös aluslakanat ja patja tuulettuvat. Jos kuitenkin haluat siistimmän ilmeen, sijaa päiväpeitto ainoastaan sängyn jalkopäähän.

Makuuhuoneen viimeistelee pienet yöpöydät ja lukuvalo sekä mieluisat tekstiilit niin vuoteessa, ikkunoissa kuin lattiallakin. Näihin ei ole muuta ohjeistusta, kuin että valitse luonnonmateriaaleja ja lisää tekstiileiden värejä ja runsautta juuri oman makusi ja mieltymyksiesi mukaan.
SHARE:

7 comments

 1. Tuo petaamisjuttu (petaamatta jättäminen) helpottaa kyllä kummasti ;) Mutta näinhän se on, petivaatteet kannattaa antaa tuulettua päivän aikana!

  Kiva postaus, kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No helpottaa kyllä ja varsinkin kun voi jättää petaamatta erittäin hyvästä ja painavasta syystä :)

   Delete
 2. Teillä on kyllä todella hyvin suunniteltu talo <3

  Mä oon samaa mieltä - makuuhuoneeseen ei ihannetilanteessa tarvitse mahtua muuta, kun sänky. Työpisteet jne saisi mieluiten olla muualla. Mitä selkeämpää, sitä rauhallisempaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli ilo ja onni saada suunnitella talo juuri meidän arkea ja tarpeita silmälläpitäen!

   Makuuhuone olisi hyvä rauhoittaa kaikelta muulta kuin nukkumiselta, mutta toki oman käytettävissä olevan tilan mukaan :)

   Delete
 3. Kiitos kirjoituksesta ja muutenkin inspiroivasta blogista!
  Minusta pienempi makuuhuone on helpompi saada viihtyisäksi. Meillä tuli kompromissina aika iso makuuhuone (kun muut tilat saatiin suunniteltua hyvin pohjapiirrokseen, jäi makuuhuone vähän tarpeettoman isoksi). Kun vielä tykkään aika minimalistisesta ja käytännöllisestä sisustuksesta, ei huoneen saaminen viihtyisäksi ole kovin helppoa.
  Lukisin mielelläni postauksen teidän astioista. Kauniita juomalaseja on ainakin vilahdellut kuvissa:) T.Elina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lämmin kiitos kommentistasi! Suuren makuuhuoneen sisustaminen viihtyisäksi on tosiaan haastavaa. Yksi keino voi olla "jakaa" huonetta eri toimintoihin (kuten meillä ison makuuhuoneen taakse tehtyyn "vaatehuoneeseen". Suuri, pehmeä matto sekä tekstiilit ja esimerkiksi taulukollaasi seinällä tuovat myös suureen tilaan rytmiä.

   Delete
 4. Olemme muuttamassa uuteen kotiin ja olen saanut paljon inspiraatiota sisustamiseen blogistasi,kiutos siitä!Bo conceptin sängynpääty miellyttää omaa silmää ja olenkin nyt teettämässä samantyylistä!Sen vuoksi kysynkin,minkä verran tuo teidän päätynne nousee sängyn rungon yläpuolelle ja paljonko tulee sivuista rungon ulkopuolelle?Pääty näyttää niin sopusuhtaiselta!Ja aivan ihana koti muutenkin!

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig