Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

January 25, 2017

SINISIÄ HETKIÄ
"Sinisiä hetkiä" on toteutettu yhteistyössä Iittalan ja Suomen Blogimedian kanssa.

Pienenä minulla oli yksi lempi matkakohde. Jaksoin katsoa tunti kaupalla, kuinka lasinpuhaltaja puhalsi pitkään pilliin. Pillin päässä pyöri lasimassaa, joka muotoutui pikkuhiljaa linnuksi. Lumoavaa. Ensimmäinen omassa kokoelmassani oli pieni, koboltinsininen lintu, joka istui huoneeni ikkunalaudalla.

Jossain vuosisadan vaihteessa sininen kauteni katkesi ja pakkasin linnun ja ylioppilaslahjaksi saamani siniset teemat laatikkoon. Laatikko kulki muutosta toiseen mukanani, mutta sinistä en sietänyt pitkään aikaan silmissäni. Sen verran syvällä suhteeni siniseen on, että kirjoitin siitä pitkän ja henkilökohtaisen blogipostauksen muutama vuosi sitten.

Uuteen kotiin muutettuamme siniset Teemat pääsivät viimein ulos laatikosta. Teemat olivat saaneet vuosien saatossa kavereiksi lahjojen muodossa joukon muitakin astioita. Kiitos ystäväni ja sukulaiseni: perisuomalaiseen tapaan Iittalaa tietenkin. Iittala kuvaa olevansa ajaton. Yhdyn tähän täysin. Kaj Franckin 50-luvulla suunnittelema Teema istuu täydellisesti edelleen tähän aikaan. Eipä noita astioita käyttäessään edes ajattele, että muoto on syntynyt yli 60-vuotta sitten!
Iittalalla on edelleen erittäin vahva lasinpuhallus ja lasiväriosaaminen. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi Iittala on julkaissut juhlavuoden kokoelman, jonka kaikki Suomessa Iittalan lasitehtaalla valmistetut tuotteet ovat myynnissä ainoastaan vuoden 2017 ajan. Kokoelman syvällä, ultramariinin sinisellä sävyllä on vahva merkitys suomalaisille. Väri kuvastaa tuhansia järviämme, puhdasta luontoa ja sinistä taivasta sekä sitä maagista sinistä hetkeä, kun maisemaa valaisevat kaikki sinisen sävyt juuri ennen pimeää. Sinisellä on myös vahva jalansija suomalaisessa sisustuksessa. Vaalea, skandinaavinen ympäristö yhtä lailla lämpimien puunsävyjen kanssa antaa kummallekin hyvin tilaa ja toimii täydellisesti yhdessä.
Kodin kaikilla esineillä tulee mielestäni olla jokin funktio. Joskus se voi olla niinkin henkilökohtainen, kuin pieni koboltinsininen lintu ikkunalaudalla. Toiselle turha on toiselle suurin aarre. Muistoja ja tunnetta täynnä. Funktionaalinen esine voi myös olla niinkin käytännöllinen, kuin täydellisen kokoinen maljakko tai niin arkeen ja juhlaan taipuvat astiat, jotka kaivetaan kaapista ulos vähintään viisi kertaa päivässä.

Aalto-maljakko kahdessa koossa | Iittala*
Kartio-lasi | Iittala*
Kastehelmi-lasi, -purkki, -kynttilälyhty ja -lautanen kahdessa koossa | Iittala**Iittalan tuotteet on saatu osana vuosiyhteistyötä.
SHARE:

No comments

Post a Comment

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig