Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

February 28, 2017

OLOHUONEEN MUODONMUUTOS


Olohuoneen muodonmuutos on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Suomen Blogimedian ja Tikkurilan kanssa. 

Ihmisen ja maailman väliin tarvitaan joskus hieman pehmeyttä. Pehmeyttä voi tuoda sen tuhannen kertaa pesty oloasu, joka tuntuu kuin toiselta iholta tai lempeät valtameren aallot, jotka rauhoittavan ja tyynnyttävän kohinan pystyy loihtimaan mieleensä vaikka meri olisi tuhansien kilometrien päässä.

Valkoinen on minusta mitä oivin seinän väri, mutta joskus seinätkin kaipaavat ripauksen pehmeyttä kaikkien kovien ja kulmikkaiden asioiden vastapainoksi. Tikkurilan Color Now 2017 -kokoelma on tänä vuonna jotenkin erityisen onnistunut ja puhutteleva valikoima hienostuneita, puuterinpehmeitä sävyjä yhdistettynä maskuliinisiin ja maanläheisiin väreihin. Vuoden 2017 väri Angora inspiroi minua tutkailemaan tarkemmin Tikkurilan Tunne Väri -karttaa ja ihastuin kartasta löytyvään sävyyn X420 (Neito).

Maalaaminen on yksi helpoin tapa uudistaa ja muuttaa tilan ilmettä. Itselleni maalaaminen on erittäin mieluisaa ellei jopa terapeuttista puuhaa ja voisin heilua tela kädessä vaikka joka viikko. Onneksi talossa asuu myös järjen ääni, joka toppuuttelee aina hieman harkitsemaan. Olohuoneen maalausprojektiin järjen äänikin lähti yllättävän spontaanisti mukaan ja niinhän siinä kävikin, että telan varteen tarttui tällä kertaa mies, joka sutaisi tuon seinän reippain ja varmoin ottein käden käänteessä uusiksi. Seinän maalaamisen työvaiheet ovat yksinkertaiset: puhdista, suojaa, sekoita ja maalaa. Maaliksi valittiin Tikkurilan täyshimmeä Harmony-sisustusmaali, joka sopii erityisesti olohuoneen ja makuuhuoneen seiniin ja kattoihin. Täältä voit käydä kurkkaamassa miltä huone näytti ennen ja näet kaikki työvaiheet ideasta toteutukseen.

Eri sävyjen yhdistelmillä voidaan vaikuttaa todella paljon lopputuloksen. Modernit skandinaaviset kalusteet, luonnonmateriaalit, pehmeät harmaan sävyt sekä kontrastia tuovat mustat yksityiskohdat varmistavat ettei lopputuloksesta tule missään nimessä liian lapsellinen. Yleisilme pysyy rauhallisena, mutta kuitenkin yllätyksellisenä.

Oikean maalisävyn valinta saattaa olla hankalaa. Pienen värilapun kanssa menee usein metsään ja lopputulos ei välttämättä ole toivotunlainen. Tikkurilan 100 % sävylupauksen avulla onnistut kerralla. Tämä kuva havainnollistaa asian hyvin, sillä värimalli ja seinä ovat tismalleen samansävyisiä. Tikkurilan sävyvalikoimasta voit tilata oman värimallin. Tilaus maksaa 1,90 €/kpl eli aika kohtuullinen mielestäni, jos vertaa siihen, millaista arpapeliä oikean sävyn löytäminen saattaa olla.

Katso kaikki työvaiheet ja lopputulos Tikkurilan sivuilta.
SHARE:

21 comments

 1. Hieno tuli! Ja mikä on tuo ihana valkoinen pöytälamppu? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä väri on kyllä kerrassaan passeli :) Valkoinen pöytälamppu on Louis Poulsenin AJ.

   Delete
 2. Niin upea muutos upeassa kodissa ja vielä upeat kuvat. Love it. <3

  ReplyDelete
 3. Oi miten nätti sävy, ja sopii hyvin teidän kodin väreihin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jotenkin tuo puuteriroosa yhdistettynä harmaaseen toimii kyllä hienosti!

   Delete
 4. Oi miten kaunis sävy! Aivan upea :)

  ReplyDelete
 5. Oh my miten ihana sävy <3 kaipaisikohan meilläkin joku seinä maalia... ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minusta on ollut aika mukava tuijottaa valkoisia seiniä ja pohtia, mitkä kaipaisivat väriä. Muutama muukin muutos olisi luvassa ;)

   Delete
 6. Todella kaunis valinta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sävyn valitseminen on aina jotenkin jännää puuhaa, mutta tämä osui kyllä kerralla nappiin :)

   Delete
 7. NO mä just pohdin tämän ja Manttelin välillä ja on tää kyllä kaunis! Ihastuin kans tähän täysin.

  ReplyDelete
 8. Hei! Mitä sävyä muut olohuoneen seinät ovat? Minäkin rakastuin tähän Neitoon, mutta muiden seinien väriä en osaakaan valita (olemme siis remppaamassa koko talon, ja Neito tulisi olkkarin tehosteseinäin väriksi). Ylipäätään minulla on suuria vaikeuksia valita tehostevärin neutraaliimpi väripari. Olisi kätevä, jos esim. Tikkurilasta saisi valmiita ehdotuksia, mutta kokemukseni mukaan väripaleteissa kaikki värit ovat usein melko voimakkaita eikä neutraalia, vakoisen tai vaalean harmaan sävyä ole mukana lainkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muut seinät ovat Tikkurila Paperi (F497). Värien valitseminen on tosiaan melko haastavaa. Yksi apukeino harmonisen värimaailman toteuttamiseen on, että kuvia etsii itseään miellyttävästä värimaailmasta kts. esim. https://issuu.com/jotunsverigeab/docs/global_colour_card_2018_sweden_1906_d0bd543be1672f/1?ff=true&e=15411237/52292698 Kuvien avulla Tikkurilalta saa asiantuntevaa apua oikeiden sävyjen löytämiseen.

   Delete
  2. Kiitos vastauksista! (Kysyin myös kylppärin seinien maalaamisesta.) Olemmekin kysyneet nyt neuvoa Tikkurilalta ja menossa Laattapisteeseen suunnittelutapaamiseen. Tikkurilasta voin jo sanoa, että ihan mahtavaa ja ystävällistä palvelua :)

   Delete
 9. Hei, mistä tuo sohva on hankittu? Entä mikä on tuo puunvärinen pikkupöytä kulmassa?

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig