Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

February 24, 2017

PERJANTAIN KUNNIAKSI | TÄYDELLINEN PIZZAPOHJA

Muistan lukeneeni jostain, että suomalaisten pizzaperjantai on vaihtunut tortillaperjantaiksi. Tässä taloudessa maistuu kyllä molemmat viikonpäivään katsomatta. Tänään perinteisesti perjantain kunniaksi ajattelimme kuitenkin pyöräyttää yksinkertaiset pizzat kaapista löytyvistä jämistä; punasipulin puolikkaasta sekä jääkaappiin jääneestä juustonpalasesta. Mikä loistava tapa aloittaa laiska viikonloppu. 

Pohja (1 iso pizza):


1 ½ dl vettä
½ tl hienoa merisuolaa
1 tl sokeria
15 g tuore hiivaa
3 dl durumvehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike (kahteen pizzaan):


Täydellisen tomaattikastikkeen reseptin löydät täältä.

Lisäksi:

2 dl mozzarellajuustoraastetta
125 g punasipulia
tuoreita basilikanlehtiä
oliiviöljyä

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää durumvehnäjauhot pikkuhiljaa kokoajan vaivaten. Lisää oliviiöljyä. Alusta taikinaa 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhosta ja käsistä. Taikinan pitää kuitenkin tuntua painettaessa pehmeältä. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään vedottomaan paikkaan. Kohota vähintään noin 1 tuntia (parhaan lopputuloksen saat, kun kohotat taikinaa märän liinan alla jääkaapissa vähintään 8 tuntia).

2. Kohotuksen jälkeen painele taikinasta ilmakuplat. Muotoile taikina käsin noin puolen sentin paksuiseksi pyöreäksi pohjaksi. Paina taikinapalloa kevyesti jauhotettua pöytää vasten samalla pyörittäen ja venyttäen taikinaa. Sivele öljyä foliolle ja nosta pohja sen päälle. Vedä folio pellin päälle. Levitä pohjalle puolet tomaattikastikkeesta. Ripottele päälle juustoraaste (juustoraastetta ei saa olla liikaa, muuten pizzasta tulee raskas ja painava) sekä muut täytteet. 

4. Paista pizza uunin täydellä teholla 10-12 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat ruskistuneet. Älä avaa luukkua paistamisen aikana, muuten lämpötila laskee ja pizzasta tulee helposti kuiva. Pirskottele reunoille oliiviöljyä sekä tuoreita basilikanlehtiä.
SHARE:

No comments

Post a Comment

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig