Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

March 14, 2017

KUINKA VALITA SE TÄYDELLINEN VALKOINEN


"Kuinka valita se täydellinen valkoinen on toteutettu yhteistyössä Suomen Blogimedian ja Tikkurilan kanssa."

Valkoisen sanotaan olevan varma valinta. Mutta jostain syystä itse valitseminen ei kuitenkaan ole niin simppeliä kuin luulisi. Valkoinen väri on melko armoton. Siitä näkyy hyvin herkästi lika ja mikäli seinien tasoitustyöt on tehty huolimattomasta, paljastaa valkoinen maalikerros tämän välittömästi. Usein valkoinen mielletään myös aika mitäänsanomattomaksi ja kylmäksi sisäseinien sävyksi. Toisaalta valkoisella saa korostettua upeasti tilan arkkitehtuuria ja muotoja valon ja varjon avulla.

Sisäseinien yleisimmäksi värisävyksi mielletään useimmiten niin sanottu "maalarinvalkoinen" (Tikkurila Höyry G497). Nimen juuret juontavat vielä siitä ajasta, kun maalareilla oli usein itse sekoitetut valkoisen sävyt ja maali sävytettiin edullisilla väripigmenteillä kuten okralla ja nokimustalla. Maalarinvalkoinen syntyi tarpeesta luoda helpommin lähestyttävä maalisävy kirkkaan valkoisen tilalle. Harmaaseen taittava maalarinvalkoinen on myös peittävämpi kuin puhtaan valkoiset sävyt. Lisäksi siinä näkyy lika, kuten sormenjäljet huonommin. Miinuspuolena maalarinharmaassa on se, että yleensä huoneiston erilaiset listat on maalattu teollisesti lämpimän valkoisella sävyllä. Yhdessä nämä kaksi saattavat muodostaa aika epämiellyttävän väriparin. 

Jos täydellisen harmaan seinävärin valinta aiheuttaa monille harmaita hiuksia ja on yksi googletetuimmista seinänvärihakusanoista, koskee sama ongelma myös täydellisen valkoisen seinävärin valintaa. Viime aikoina suosittu valkoisen värisävy on ollut Tikkurilan Paperi (F497), joka näkyy olevan myös monen sisustus- ja rakennusbloggaajan valinta. Paperi on valkoisempi kuin harmahtavan sävyinen maalarinvalkoinen. Valkoisen sävyä tärkeämpää on kuitenkin ottaa huomioon tilan valaistus. Jos valo on lämmin, on suositeltavampaa valita lämpimämpi valkoisen sävy. Neutraalissa valossa kylmempi valkoinen toimii taasen huomattavasti paremmin. Valkoisen tulee myös toimia tilassa olevien kiintokalusteiden sekä ovien ja listojen sävyyn.

Tikkurila on kehittänyt täydellisen, juuri teollisesti maalattujen vakiolistojen ja ovien sävyyn kauniisti sointuvan lämpimän valkoisen. Tikkurilan Valkoinen sopii kauniisti skandinaavisen ajattomaan sisustustyyliin ja on todella helppo yhdistää luonnonmateriaaleihin ja erilaisiin puunsävyihin. Plussana super kätevä pakkaus. Kolmen litran maalipussi on helppo avata ja sulkea. Lisäksi maalia menee pussista hukkaan erittäin vähän. Käytön jälkeen pussin voi pyöräyttää rullalle ja lajitella poltettavaan jätteeseen. Muutaman kuormallisen maalipurkkeja raksalta roudanneena tämä on todella iso plussa ja alentaa ainakin omaa kynnystä tarttua toimeen. Maalaaminen on todella helppo ja edullinen tapa muuttaa tilan tunnelmaa. Erityisesti silloin, kun se on vielä tehty erityisen helpoksi ja vaivattomaksi myös toteuttaa.
SHARE:

42 comments

 1. Meillä suosittiin Paperin valkoista ja se on kyllä ollut hyvä valinta. Onpas muuten kätevän oloinen tuo uusi pakkaus! :)

  Ja niin ihanat kuvat taas. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pakkaus on kyllä todella mainio. Varsinkin, jos on tarkoitus tehdä vain pientä pintaremonttia. Raksavaiheessa meillä pyöri 18 litran maalipöntöt nurkissa ja koko ajan sai olla hakemassa lisää. Talon valkaisuun meni kaikkinensa kolmatta sataa litraa maalia ja tuohon päälle vielä ulkorappaus :D

   Delete
  2. Meillä remppakohde, jossa nyt muuttumassa valaistus 4000K. Väliovat ja ikkunat listavalkoista tms. Yhdessä huoneessa Paperia, mutta tuo uusi valaistus tuo varmasti valkoisten erot paremmin esille. Osaatko sanoa mikä olisi hyvä valkoinen kun menekki meilläkin mitataan 18l ämpäreiden lukumäärällä?

   Delete
 2. Ei taida mikään olla täydellinen ;).

  Meillä on maalaattu seinät juurikin tuolla Paperi sävyllä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt kyllä niin hymyilyttää kommenttisi. Meidänhän piti pyrkiä juuri pois kaikesta täydellisyydestä <3 Jopa tuohon kauniiseen Paperin sävyyn verrattuna Tikkurilan Valkoinen on kyllä aika napakymppi!

   Delete
 3. Oispa kiva nähdä tuo Tikkurilan valkoinen jossain seinällä. Meillä on myös käytetty Paperia siellä, missä valkoista seinää on ja ikävä kyllä ne listat erottuvat omaan silmääni liian keltaisina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuvissa valkoinen on aina vähän hankala, joten totta on, että se pitäisi nähdä myös ihan livenä, jotta voisi vertailla. Minusta tuntuu, että listoilla on vielä paha tapa kellastua huomattavasti iän myötä. Paperi on sen verran kirkas valkoinen, että teollisesti maalatut ovet, karmit ja listat näyttävät todellakin keltaisilta vaikka olisivat juuri asennettu.

   Delete
 4. Pakkaus on kyllä hyvä keksintö! Onkin niin ärsyttäviä ne tyhjät maalipurkit, joita jostain syystä ilmestyy autotalliin...

  Mie kohta luovutan täydellisen harmaan kanssa, sillä epätoivo valtaa mielen. Se on kyllä ihan pirun vaikea väri! Ihana, mutta vaikea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minusta tuntuu, että joku naapuri tuo niitä maalipönttöjä meidän talliin :) Ainakin niitä saisi jatkuvasti olla kuskaamassa pois! Tämä on mielestäni todella kaunis, neutraalin harmaa sävy https://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varikartat_sisamaalaukseen/deco_grey/1944.23091.xhtml

   Delete
 5. Onpä kätevä pakkaus! Harmittaa, miten paljon jätettä maalamisesta tulee, tämä ehkä vähentää sitä. Meillä kotona seinät on malattu Tikkurilan Paperi-sävyllä myös. Komppaan An Ka:ta, joka kommentoi tuossa ylempänä, että listat erottuvat silloin ihan kellertävinä. Myös valkoiset väliovet ovat mielestäni seiniä kellertävämmät. En ole aiemmin osannut ajatella, että voisin maalata seinät listojen värisiksi, mutta sitähän voisi testata vaikka vain yhdessä huoneessa aluksi...?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuolla kolmen litran pussukalla on kyllä helppo testata ja näkee konkreettisesti, miten tuo sävy eroaa Paperista. Se on jännä, miten silmä mieltää valkoisen ihan vain valkoiseksi, mutta sittenkin kun rinnalla on jotain toisen sävyistä valkoista, muuttuu se aikaisemmin valkoiseksi mieltämänsä asia vaikka sitten juuri keltaiseksi. Silmää on kuitenkin yllättävän helppo vähän huijata ;)

   Delete
 6. Tuota on nyt tultu pitkään pyöriteltyä mielessä, että mikä se hyvä valkoinen nyt olisi. Pitää varmaan ihan ottaa asiakseen testata noita sävyjä! Kiitos taas, siulla on ihana blogi, josta saa ihan hirmuisesti inspiraatiota ja hyvää mieltä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan parasta palautetta kuulla, että blogista saa inspiraatiota ja hyvää mieltä <3 Lämmin kiitos!

   Delete
 7. Näin jälkiviisaana voi todella sanoa, että se perus maalarinvalkoinen saa kaiken luonnonvalkoisen näyttämään nuhjuiselta :/
  Mikä on tuo ihana lamppu lipaston päällä? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maalarinvalkoinen on mielestäni hieman liian harmaaseen taittava valkoinen sävy. Varsinkin yhdistettynä esimerkiksi valkoisiin huonekaluihin ja juurikin standardisävyisiin listoihin ja oviin! Valasin on Himmee Toad :)

   Delete
 8. Meille kävi yhdessä remontissa niin, että remppamies osti kysymättä sisäkattoa varten maalarinvakoiseksi sävytettyä maalia, kun taas seiniin sudimme raikkaamman valkoista. Ei näyttänyt kovin kivalta... Täytyykin kokeilla johonkin tuota Tikkurilan valkoista, mulla on sitä näytepurkki kotona :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huomasitteko vasta katon maalauksen jälkeen, että sävy oli maalarinvalkoista? Varmasti todella harmillinen tilanne! Näitä tuntuu sattuvan näiden remppamiesten kanssa niminerkillä "laatatkin väärinpäin seinässä" :D

   Delete
 9. Voi valkoiset, ihan mahdoton tehtävä valita se oikea :D Kiitos vinkeistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskomatonta, että tosiaan niinkin yksinkertainen asia kuin valkoisen valinta voi tuottaa kasapäin harmaita hiuksia itselle jos kullekin :)

   Delete
 10. Onpa todella kätevän oloinen tuo pussi!! Se on oikeasti ärsyttävää saada hävitettyä niitä maalipurkkeja.. Uusi valkoinen kuulostaa hyvältä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maalipurkkien hävittäminen on tosiaan todella työlästä! Meilläkin edelleen teknisessä tilassa purkki jos toinenkin..

   Delete
 11. Onpa todella kätevä uusi pakkaus, melkein tekisi mieli testata ihan vain siitä ilosta, ettei ole hankalasti avattavaa ja säilytettävää metallipurkkia. :D

  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 12. Paperi on kyllä tosi käyttökelpoinen ja kaunis väri, mutta tosiaan tehdasmaalattujen listojen kanssa tämä superheleä valkoinen muodostaa aika tylsän väriparin, ihan kuten harmahtava maalarinvalkoinenkin. Siinä mielessä siis tosi käyttökelpoinen uutuus tämä, täytyisikin testailla itsekin miltä sävy näyttää seinässä. Tuo pussi vaikuttaa kyllä tosi näppärältä keksinnöltä! Niin kauan siis, kun käyttää oikeaoppisesti maalauskaukaloa tai muuta astiaa eikä maalaa suoraan purkista, kuten meikäläinen usein... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin sudin aina suoraan purkista ja täytyy tunnustaa, että hivenen ärsyttää välillä noiden maalikaukaloiden kanssa tuhraaminen :D Tosin iso seinätela mahtuu ainoastaan isoihin maalipurkkeihin ja tällöin on pakko sutkutella maalia tuohon kaukaloon. Pussille kuitenkin iso peukku!

   Delete
 13. Hyvä uutuus! Tikkurilan sävy "Jasmiini" on sama kuin listoissa ja väliovissa käytetty ns. puusepänvalkoinen. Onko tietoa, mikä tämän maalin NCS-sävy on, tai miten poikkeaa siitä?
  Meillä paperi-sävyn valinta seiniin johti kierteeseen, jossa myös väliovet ja listat teetettiin samalla sävyllä. Lopputulos on kyllä kaunis, mutta helpommalla ja halvemmalla pääsee, kun tekee toisinpäin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sävytetyt ovet ja listat ovat kyllä turkasen kalliita! Me luovuimme ajatuksesta budjetin paukkuessa ja nykyään silmä on jo tottunut tuohon puusepänvalkoisen ja puhtaanvalkoisen sekamelskaan :) Tuota NCS-sävyä kannattaa tiedustella suoraan Tikkurilalta.

   Delete
  2. Ncs-sävy NCS S 0502-Y (munankuori, norsunluu) on sävy listavalkoiselle, jota listat ja ovet tehdasmaalattuna on.
   T. Rautakauppias

   Delete
  3. Lämmin kiitos Rautakauppias!

   Delete
 14. Osaisitkohan kertoa mikä harmaan sävy sopisi parhaiten tehosteseinäksi kun päävärinä seinissä on tikkurilan valkoinen? Tummaa harmaata haaveilen sutivani tehosteeksi ja harmaan pitäisi olla mahdollisimman neutraali. Mutta koska tikkurilan valkoinen on vähän lämpöisempi valkoinen niin pitäisiko harmaankin sitten olla hieman lämmin...hankalaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tikkurilan sävy laasti on ollut suosittu sävy tehosteseinäksi, mutta onkohan se liian vaalea toiveisiisi nähden.

   Delete
 15. Hei!

  Mahtava blogi!
  Tätä tulen seuraamaan!
  Mikä tuo kuvassa näkyvä taulu on?
  Kivoja vinkkejä, kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lämmin kiitos! Kuvassa näkyvä taulu on The Poster Clubista (Silke Bonde)

   Delete
 16. Onko ovilistan valkoinen sama kuin paperin valkoinen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Listavalkoisen sävy on ylläolevan tiedon (Rautakauppias) mukaan NCS S 0502-Y (munankuori, norsunluu). Paperi on sävyltään eri.

   Delete
 17. Milläs valkoisella teidän talon seinät on maalatu? Meillä ois kohta vaikea valinta edessä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä maalattin kaikki seinät sävyllä F497 (Paperi).

   Delete
 18. Meille tulossa myös Domuksen Uomat struktuurimattavalkoisena, ja väri mätsää hyvin Paperi-sävyyn, mutta kuinkahan toimisi Tikkurilan valkoisen kanssa? Varsinkin kun kylmälaitteet ovat valkoiset ei-integroidut, niin taitaisivat sävyt riidellä liikaa keskenään.. Kiitos jo etukäteen vastauksesta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä myös Domuksen Uomat struktuurimattavalkoisena. Väriin vaikuttaa seinän sijainti suhteessa ikkunoihin (valo ja varjo) sekä vallitseva valaistus. Tila on mielestäni aina mielenkiintoisempi, kun kaikki ei ole ihan sävy sävyyn valkoista. Paperi toimii oikein hyvin noiden Domuksen mattavalkoisten ovien kanssa :)

   Delete
 19. AnonymousJuly 06, 2018

  Onko kukaan löytänyt täydellistä 'puhtaan valkoinen seinämaali - puhtaan valkoiset listat' tai yksinkertaistettuna 'valkoiset seinät - juuri seinämaaliin sopivat valkoiset listat' yhdistelmää? Meillä tullaan maalaamaan myös ovet ja ovien karmit ja kaikkien värien tulisi sopia yhteen... Hankalaa on ollut tähän asti löytää kaikkiin sopivaa ratkaisua. Kiitos paljon vinkeistä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meille arkkitehti antoi hyvän neuvon, kun pohdimme ikkunankarmiemme sävyttämistä sävy sävyyn seinien kanssa: eri sävyiset valkoiset korostavat kauniisti arkkitehtuuria. Ikkunankarmimme ovat listavalkoiset ja seinät sävyä Paperi. Tämä tietty vähän eri esimerkkiksi ovilistan kanssa, joka on samalla tasolla kuin seinäpinta. Silloin, jos haluaa listojen olevan samansävyiset pitää joko sävyttää listat (tehtaan listavalkoinen on aavistuksen kellertävä) tai sitten valita seinäsävy listojen mukaan :)

   Delete
 20. tippa mustaa vaan valkoiseen. ei mitään sävyjä. näin paras. paperissa ja maalarinvalkeassa okraa.. siks ei hyvä.

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig