Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

May 27, 2017

AJANKOHTAISTA | RAPARPERIPIIRAKKA

Pikkuhiljaa alan saada kiinni siitä sesongista, jota parhaillaan elellään. Aamulla kävin pikaisesti tarkastamassa tilukset ja huomasin ilokseni, että kitukasvuinen raparperimme on jostain mystisestä syystä tänä keväänä oikein elämänsä kunnossa.

Viimeiset pari viikkoa tässä taloudessa on tyhjennetty pakastinta ja nautittu vieraiden tuomisista. Aika luksusta! Pakastimen pohjalta löytyi vielä yksi hätävaraksi muinoin ostettu valmis piirakkapohja, josta sain hetkellisessä tarmonpuuskassa inspiraation pyöräyttää raparperipiirakan.

Piirakkaohje on hävyttömän yksinkertainen. Vähän samalla tapaa kuin sen maailman parhaan mustikkapiirakankin. Molemmissa piirakoissa juju piilee kermaviilistä tai ranskankermasta tehdyssä täytteessä, joka toimii samalla kastikkeena.

Tällä kertaa piirakan valmistus ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan, vaikka tämän yksinkertaisemmaksi ei resepti valmis pohjineen enää muutu. Muistutuksena seuraavaan kertaan: kanamuna kannattaa todellakin sekoittaa ranskankermaan eikä heittää hätäpäissään piirakan pohjalle ranskankerman päälle. Tuloksena on hivenen kummallinen torttu, jonka sisällä on munakokkeliyllätys. Maku oli kuitenkin kerrassaan mainio!

Mikäli nämä minun unenpöpperöiset ja tahma-aivoiset kokkailut kuitenkin epäilyttävät seuraavaa babydate-kyläilijää, niin "ruokalahjoituksia" otetaan edelleen ilomielin vastaan..

Raparperi-pistaasipiirakka

40 g pistaasipähkinöitä
1 pkt valmista murotaikinaa
1 dl sokeria
1 tl kanelia
200 g ranskankermaa
½ tl vaniljasokeria
1 kananmuna
raparperia

  1. 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi pistaasipähkinät tai mantelit karkeaksi jauheeksi. Lisää rouhe murotaikinaan. Pyöritä taikinaa niin, että pähkinät sekoittuvat siihen. Taputtele taikina suorakaiteenmuotoisen vuoan (13 x 36 cm) pohjalle ja reunoille.

  2. Yhdistä sokeri ja kaneli. Ripottele puolet kaneli-sokerista taikinapohjalle. Sekoita ranskankerma, vaniljasokeri ja muna keskenään. Levitä seos tasaisesti pohjalle.

  3. Pese raparperit. Kuivaa ja leikkaa varret hiukan vuoan leveyttä lyhyemmiksi pätkiksi. Lado raparperit tiiviisti ranskankermatäytteen päälle. Ripottele loppu kaneli-sokeri pinnalle.

  4. Kypsennä piirakkaa uunin keskitasossa 15 minuuttia. Käännä grillivastus päälle ja nosta lämpötila 220 asteeseen. Siirrä piirakka paahtumaan vastuksen alle noin 10–15 minuutiksi tai kunnes rapaperin pinta kuplii ja saa väriä.
(alkuperäinen resepti Glorian Ruoka ja Viini -lehti 2015)
SHARE:

No comments

Post a Comment

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig