Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

May 30, 2017

NÄITÄ EI SAISI TUMPELOKAAN HENGILTÄ


Käsi ylös kuka saa kaikki viherkasvinsa nuukahtamaan kaikesta hellästä hoidosta ja hyvistä aikeista huolimatta? Minusta ainakin on hankalaa muistaa kastella kasveja. Useimmiten heilun kastelukannun kanssa vasta siinä vaiheessa, kun kasviparat ovat pudottamaisillaan viimeisetkin lehtensä. Kyllä siinä aina surku tulee. Eikä vähiten kaikkien kauniiden kasvien puolesta. Monta erittäin hyvää yksilöä on päätynyt pihanperälle, joko väärän sijainnin, liian vähäisen kastelun tai joissain tapauksissa jopa liiallisen kastelun takia.

Jatkuva matkakuume ja viherkasvien hoito eivät myöskään ole mitä parhain yhtälö. Viikonlopun poissaolon huonekasvit kyllä pärjäävät, mutta esimerkiksi kesäkukat helteisinä päivinä eivät tahdo kestää päivääkään ilman vettä. Ulkokasveille olemmekin tehneet joka kesä limupulloista tee-se-itse-kasteluvirityksiä. Tänä kesänä olisi taas tarkoitus tehdä muutama kotimaan matka siitäkin huolimatta ja sillä uhalla, että kukkapenkit ja yrttimaa eivät kovin kauaa jaksa sadetta odotella. Itselle ei olisi niin väliksi vaikka tämä kesä olisi pitkästä aikaa todella aurinkoinen!

Aurinkoa odotellessa olemme suunnitelleet kesän reissuja. Kuulun siihen koulukuntaan, joka ei lähtisi kesällä pois Suomesta vaikka maksettaisi. Tai no, ehkäpä kuitenkin, jos maksettaisiin todella hyvin, mutta sitä lienee turha jäädä odottelemaan. Jo lapsuuden kesistä tuli koko Suomi pienine ja isoine kesäkaupunkeineen hyvinkin tutuksi. Kiitos tästä kuuluu vanhemmilleni, jotka pakkasivat heti kesäloman alettua lapset autoon, muoviastiat vaunuun ja lähtivät puksuttamaan kera koko karavaanin kohti pohjoista.

Tänä kesänä olisi tarkoitus tehdä ainakin visiitti läntiseen Suomeen. Samalla reissulla olisi tarkoitus pistäytyä ainakin Turussa, Naantalissa ja Raumalla. Raumasta saimme jo maistiaisen maaliskuun lopulla, kun pääsimme tutustumaan kaupunkiin Rakastunut Raumaan -kauppiaiden kutsumina. Oli kyllä viimeisen päälle ihana reissu, josta tulossa parhaat Rauman vinkit myös blogiin! Raumalta tarttui Mantin Maailma -nimisestä putiikista matkaani nuo kuvissa näkyvät Harri Aaltosen suomalaisena käsityönä valmistamat kastelupallot. Nyt kuukauden käytössä olleet pallot ovat elvyttäneet niin pystyyn kuolleen kumiviikunan kuin vessaan unohtuneen hienohelmankin.

Tietääkö muuten kukaan, saisiko jostain päin eteläistä Suomea tällaisia kastelupalloja? Kotoa löytyisi vielä muutama hengissä oleva kasvi, joka kaipaisivat kesälomareissujen ajaksi kastelijaa..
SHARE:

14 comments

 1. AnonymousMay 30, 2017

  Muurlan lasilta löytyy myös kastelupalloja, heillä oli ainakin jossain vaiheessa myymälä Kluuvissa. Ehkä myös marketit jälleenmyy?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitipä heti lähteä googlailemaan tuota Muurlaa. Juuri sellaisia, mitä etsin! Lämmin kiitos vinkistä ☺️

   Delete
 2. AnonymousMay 30, 2017

  Ainakin TRE-liike Mikonkadulla Helsingissä myy Muurlan versioita. Mistä nuo ihanat ruukut?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyypä poiketa TRE:ssa kurkkaamassa! Kiitos vinkistä ☺️ Kumiviikunan ruukku on Plantagenista ja hienohelman Granitista.

   Delete
 3. AnonymousMay 30, 2017

  Gullkrona.fi saaristolaiskäsityön nettikauppa myy juuri noita Harri Aaltosen palloja. Siellä on myös paljon muuta freesiä kivaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo onkin ihan uusi tuttavuus minulle. Täytyy käydä ehdottomasti tutustumassa ☺️ Kiitos vinkistä!

   Delete
 4. Mun on pitänyt jo monen monta kertaa hommata itselleni tuollainen kastelupallo... Mutta mistä olet hommannut tuon upean kastelukannun? Se olisi täydellinen tuparilahja asiakkaalleni, kun hänen remppansa muutaman kuukauden päästä valmistuu. Kiitos :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kastelukannu on tämän kevään H&M Home -mallistosta :)

   Delete
 5. Myös Samuji myy: http://samuji.com/products/water-bulb

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noissa Samujin kastelupalloissa on kyllä todella kaunis muoto! Kiitos vinkistä :)

   Delete
 6. AnonymousJune 10, 2017

  Näköjään ihan samat kommentit oli jo annettu eli Muurla (myymälä Turun moottorin kupeessa; 500m sivuun, joten ei näy tielle) ja Samuji :)

  Ihanaa kesää ja ennen kaikkea odotusta! Vanhemmuus on niin upeaa, joten olin niin hurjan iloinen teidän puolesta kun luin uutisista jo aimmin <3 Meidän pikkumies on nyt kohta 14 kuukautta ja hän on kyllä mullistanut elämämme täysin <3

  Riika

  ReplyDelete
 7. AnonymousJune 10, 2017

  Tässä vielä linkki https://www.muurla.com/node/1316

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig