Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

July 12, 2017

KAIUTTIMET JOTKA RATKAISEVAT MONTA PULMAA
"Kaiuttimet jotka ratkaisevat monta pulmaa" on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Suomen Blogimedian ja Genelecin kanssa. 

Pääsiäisen tienoilla aika pysähtyi hetkeksi. Kaikki, mikä oli vähänkin kesken, jäi niille sijoilleen. Kevät tuli ja ehkä vähän kesäkin ennen kuin juhannuksen tienoilla pääsimme vihdoin koko perhe yhdessä pysyvästi kotiin ja saimme varaslähdön tähän maailmaan ottaneen pienen miehenalun kanssa viimein luvan alkaa elämään kotona sitä niin sanottua "oikeaa" vauva-arkea vaunulenkkeineen ja muine sosiaalisine kontakteineen.

Kun ihminen on "pakotettu" neljän seinän sisälle keskellä kauneinta vuodenaikaa, täytyy miettiä keinoja, joilla pitää yllä myös omaa jaksamistaan. Raittiissa ilmassa ulkoilulla on yllättävän suuri terveysvaikutus ja aika nopeasti sitä nuukahtaa, jos päivät pitkät pyörii vain sisätiloissa. Jossain vaiheessa uupumus alkoi olla sitä luokkaa, että jopa päivämäärän tarkistaminen maitopurkin kyljestä tuotti vaikeuksia niin luetun ymmärtämisen kuin ihan pelkästään tekstin näkemisen muodossa. Pari kertaa erehdyin lorauttamaan piimää aamukahviin.

Kun väsymys ja kaikenmaailman huolet yltyivät liian suuriksi, oli myös vaikea nukkua. Tällöin ajatukset sai hetkeksi käännettyä muualle ihan vain televisiota tuijottamalla. Pidän erityisen paljon skandisarjoista sekä kotimaisista elokuvista. Jälkimmäisessä tuppaa jostain kumman syystä lähes poikkeuksetta olemaan todella huono äänenlaatu: puheesta ei saa selvää ja musiikki pauhaa aina liian lujalla. Toki vika voi olla myös meidän televisiossa, joka ei todellakaan ole ihan tätä päivää vaikka kymmenisen vuotta on mielestäni ihan kohtuullinen käyttöikä elektroniikalle. Silti salaa himoitsen sitä joissain blogeissa näkynyttä Samsungin töllöä, joka näyttää ihka oikealta taululta.

Seinälle laitettava televisio ratkaisisi myös ikuisen sisustuspulmani: kuinka luoda katseenkestävä ja silmää miellyttävä kokonaisuus yhdistelmästä tv ja taso. Usein tähän yhdistelmään lisätään vielä äänentoistojärjestelmä, jonka piti vuosituhannen alussa ainakin olla mahdollisimman jytky. Muistatteko sellaiset valtavat kaiutintötteröt, joita sijoitettiin pitkin huoneen nurkkia? Jotkut rakastivat ja toiset inhosivat. Se olivatko nämä sisustuksellisesti hyvän näköisiä riippui tietenkin siitä, mitä kukin piti arvossaan. Vaikka itse kuulun koulukuntaan, joka inhosi kaikenmaailman kotiteatteripaketteja, tosiasia on, että huonon äänenlaadun omaava televisio kaipaa kipeästi parikseen hyvän äänentoistojärjestelmän.

Huonoa äänenlaatua ja epävisuaalista tv-nurkkausta päivitellessäni saimme testiin HifiStudion uuden Genelecin juhlapaketin, joka sisältää kaksi Genelec G Three -aktiivikaiutinta ja Bluesound Node 2 -verkkosoittimen mustana tai valkoisena sekä pari kolmimetristä Atlas Element RCA -piuhaa. Minulle Genelec edustaa kotimaista teollisen muotoilun huippuosaamista parhaimmillaan ja kovaakin käyttöä kestämään tarkoitetut tuotteet eivät ole mitään tusinatavaraa. Kestävään kehitykseen ja ympäristöarvoihin toivoisin myös muiden elektronisia laitteita valmistavien yritysten kiinnittävän entistä enemmän huomiota. Monien laitteiden käyttöikä on naurettavan lyhyt ja kulutus sen mukaista. Tuotteet, jotka ovat visuaalisesti kauniita, käytännöllisiä ja ennen kaikkea laadukkaita pitää ihan eri arvossa.

Kaiuttimia testaillessani kuulin televisiosta yön hiljaisina tunteina viimein jopa kuiskatut repliikit. Saa kuulkaas teeveen katselu ihan uuden ulottuvuuden, kun ymmärtää viimein, mitä kussakin kohtauksessa tapahtuu eikä tulkinta riipu pelkästään huuliltalukutaidosta. Väsynyt pää sai myös kaipaamansa rentoutuksen, kun ei tarvinnut pinnistellä tekstien kanssa. Ja kyllähän se täytyy myöntää: on ilo kuunnella hyvää äänentoistoa, mutta vielä suurempi on ilo, kun laitteet sopivat täydellisesti myös sisustukseen. Tällaiselle teknisesti tumpelolle sopii myös vallan mainiosti Hifistudion maksullinen kotikäyntipalvelu, jolla saa kaikki piuhat kiinni ja laitteet käyttövalmiiksi kerralla.

Nyt kun kesä on kukkeimmillaan ja päivät täyttyvät kaikenlaisesta pienestä puuhastelusta kovaa vauhtia kasvavan pienen kanssa, ei televisiota ole juuri ehtinyt tuijotella. Naapureiden iloksi meillä on sitä vastoin raikunut kaiuttimista musiikki, jota säestää muutamien tanssiaskeleiden lomassa minun epävireinen laulu ja vauvan itku sekä nauru.
SHARE:

2 comments

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig