Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

August 9, 2017

5 VINKKIÄ KESÄN KAUNEIMPIIN KUKKA-ASETELMIIN


Tänä vuonna kesä on todella myöhässä. Näin ainakin väitti aamuinen Iltasanomat, jonka artikkeli vinkkasi nauttimaan täysin rinnoin elokuisesta puutarhasta. Sateinen kesä ei ole saanut kasvimaatamme kukoistamaan. On ollut liian vähän valoa. Liian kylmä.

Toisaalta tämä on aika lohduttavaa. Ei niinkään sade ja kylmyys, vaan se, että kesää on vielä vaikka kuinka rutkasti jäljellä. Menihän meiltä koko kevät ja alkukesä ihan huomaamatta ohitse. Kaksi kuukautta: aina huhtikuusta kesäkuuhun oli vain se yksi hetki, jota hengitimme hiljaa siinä pienen pienessä sairaalahuoneessa. Kalpein kasvoin ja väsynein silmin, mutta sydän niin täynnä kiitollisuutta ja onnea, ettei sitä kykene kuivin silmin vieläkään muistelemaan.

Kesän myöhästymisen huomaa myös pihalla vallitsevasta kukkaloistosta. Rikkaruohot ovat tänä vuonna totisesti kukoistaneet ojien ja peltojen pientareilla. Vaikka kukat näyttävätkin kaikista kauniimmilta luonnossa, en ole malttanut olla poimimatta niitä mukaani. Parhaiten luonnonkukat säilyvät ulkona esimerkiksi terassipöydällä eivätkä aiheuta mahdollisia allergisia oireita.

Luonnonkukista saa näyttäviä ja ennen kaikkea ilmaisia asetelmia niin arkeen kuin juhlaan. Tässä viisi vinkkiäni loppukesän kauneimpiin asetelmiin.

1. Tämä on oikeastaan se ensimmäinen ja tärkein: kerää kukat, valitse kaunis astia ja ala asetella. Yksinkertaisimmillaan luonnonkukista voi muotoilla sekalaisen kimpun, jossa kaikki kedon kukat loistavat kilvan. Jos poimit kimppuusi niittykukkia, älä nyhdä niitä puistoista ja pihoilta. Käytä jokamiehenoikeuttasi harkiten!

2. Kukilla on hehkeimmät kukinta-aikansa. Kukkien lehdet pysyvät kuitenkin  kauniina pitkään, ja loppukesän asetelmiin voi lisätä marjoja sekä hedelmiä. Varpukasvit pysyvät vihreinä läpi vuoden. Kuihtunut kukka voi myös olla omalla tavallaan kaunis.

3. Asetelmista voi tehdä yksinkertaisen harkittuja tai villejä rönsyjä. Lisäämällä tai poistamalla jotain niiden luonne muuttuu täysin. Tärkeintä on, että osaa kuitenkin lopettaa ajoissa.

4. Jos kimppuun haluaa tehoa, kannattaa käyttää vastavärejä, kuten keltaista ja lilaa. Valkoinen raikastaa.

5. Mikäli teet luonnonkukka-asetelmia juhliin, kannattaa kukkien kestävyys testata ajoissa. Kukkakimput säilyvät hyvin maljakossa, kun vaihdat niille päivittäin raikkaan veden. Myös uuden imupinnan leikkaaminen virkistää kasveja. Leikkaa imupinnat terävällä pikkuveitsellä, älä saksilla.

Ruutu-maljakot | Iittala*
Kartio-kaadinIittala
Birds by Toikka Riihipöllö | Iittala*
Alvar Aalto -kokoelma maljakot | Iittala*
Iittala x Issey Miyake -maljakot | Iittala
* tuotteet saatu osana vuosiyhteistyötä
SHARE:

2 comments

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig