Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

August 22, 2017

PUU TALON SISÄLLÄ

Kuin huomaamatta pikkuinen kastanjansutipuumme venähti lähes kolmimetriseksi. Kasvia kuuluisi latvoa ja näin myös säilyttää sen alkuperäinen pallomainen muoto, mutta mikäpä tuon kasvaessa, kun tilaa ylöspäin on vielä ruhtinaallisesti ja jotenkin pidän enemmän tästä rönsystä versiosta. Sen verran koomiselta se alkoi kuitenkin pienessä kiikkerässä betoniruukussaan näyttää, että ruukku oli pitkin hampain vaihdettava kolme kertaa isompaan. Tämä saanee kuitenkin jäädä kasvin lopulliseksi kodiksi: sen verran älyttömän hintaisia nuo isot kukkaruukut ovat. Pieni ruukku lähti kiertoon banaanille, joka sekin on venähtänyt jo puolitoistametriseksi.

Paras valikoima makuun kuin makuun sopivia ruukkuja löytyy ehdottomasti Plantagenista. Tosin tuollaisten isojen ruukkujen hinnat huitelevat yli sadan euron, mikä on mielestäni aika paljon rahaa kukkaruukusta. Silloin tällöin myös Granitista tekee ruukkulöytöjä. Varsinkin nuo Granitin terrakotan väriset ruukut ovat sävyltään minusta kaikkein kauneimpia: sävy on huomattavasti murretumpi kuin niissä perinteisissä oransseissa. Myös betoniruukkuvalikoima on Granitissa hyvä. Tosin saatavuus voi olla joskus haasteellinen.

Pöydällä oleva kaktuslajitelma ja Rauman matkalta kirpputorilta ostetut messinkiset kynttilänjalat odottelevat saunatuvan sisustuksen valmistumista. Tuo projekti ei etene sitten millään. Olen lähes päivittäin yrittänyt väijyä Torilta edullista, levitettävää laveria, mutta sellaista ei järkevän ajomatkan päästä tunnu löytyvän mistään. Toinen kaluste, mikä saunatupaan on ollut hankintalistalla, on IKEA STOCKHOLM 2017 -kaappi. Kaappi myytiin loppuun jo keväällä eikä uudesta erästä ole tietoakaan. Jos siellä ruudun toisella puolella joku haluaa eroon laverista (tai tuosta Ikean kaapista), niin huutakoon hep. Tehdään kaupat vaikka heti!

Kastanjansutipuu ja kaktukset | Plantagen
Ruukku | Garden Living
Terrakottaruukut | Granit
SHARE:

2 comments

  1. Hieno tuo teidän sutipuu! Mulla on niitä myös kaksi, mutta vaikka muuten olen pärjännyt ihan kivasti viherkasvien kanssa, nuo molemmat sutipuut on vähän onnettomia. Liekkö olen kastellut niitä liikaa vai mikä on, mutta molemmista on enää yksi noista rungoista elossa, eikä nekään mitenkään kovin kauniita ole :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tämä meidän koti on kyllä aikamoinen kasvihuone, jossa tällaiset porppeukalotkin saavat vihreän kukoistamaan. Meillä sutipuun vakituinen sijainti on talon itäikkunalla, Siinä ainakin menestyy kerran viikossa kastelemalla oikein hyvin :)

      Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig