Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

September 11, 2017

HYVÄSTIT TYLSÄLLE VALKOISELLE

Vuosi sitten näihin aikoihin tein katsauksen tuleviin sisustustrendeihin. Uskoin tumman puun nousevan seuraavaksi himoituksi puun sävyksi, veikkasin sametin tekevän näyttävän paluun ja mustavalkoisen sisustuksen rinnalle nousevan maanläheisiä, lämpimiä sävyjä. Näitä samoja ilmiöitä povasivat myös monet sisustamisen trendinenät.

Sisustukset ovat alkaneet saada entistä enemmän inspiraatiota luonnosta ja luonnonmateriaaleista. Jo pidemmän aikaan vallalla ollut vihersisustusbuumi on osaltaan viitoittanut tietä tälle trendille ja uusimmissa sisustusmallistoissa aidot luonnonmateriaalit ja kauniit, luonnollisen murretut ja pehmeät sävyt ovat ilahduttavan näyttävästi esillä: villaa, pellavaa ja nahkaa, laadukkaita ja kestäviä sekä ennen kaikkea ajattomia materiaaleja. Tänä vuonna tummanpuhuvia sisustuksia on alkanut näkyä enenevissä määrin sisustusalan julkaisuissa ja blogeissa. Tämä ilmiö on toisaalta ymmärrettävä, mutta myös kiehtova: blogimaailma osaltaan vääristää mielikuvaa siitä, että kaikki vähääkään sisustuksesta kiinnostuneet sutivat äkkiä valkoiset seinänsä greigellä.

Materiaaleista sametti tulee tekemään tänä syksynä todellisen läpimurron. Tähän materiaaliin minulla on vähän samanlainen viha-rakkaussuhde kuin siniseen väriinkin. Olenhan istunut koko lapsuuteni punaisella vakosamettisohvalla ja kulkenut vakosamettihousuissa. Lukioajan pukeuduin boheemisti metsänvihreään samettitakkiin ja tästä muutama vuosi myöhemmin vuorasin ensimmäisen kotini sinisellä ja kauhistelin sisustuskatalogeissa näkyviä samettiverhoja.

Sininen sävy on vuosien saatossa palannut pikku hiljaa takaisin elämääni. Uskon, että myös pehmeän ylelliselle sametille löytyy kodissamme tilaa. Tosin vain hyvin pieninä paloina. Ne karvoja ja pölyä itseensä imevät samettiverhot saavat minussa edelleen aikaan aikamoisia väristyksiä, jotka eivät millään muotoa johdu ihastuksesta.

P.S. Instagramissa ja Facebookissa voi vielä huomiseen asti osallistua kilpailuun, jossa palkintona kahden hengen pääsylippupaketti keskiviikkona alkavaan Habitareen.
SHARE:

2 comments

 1. Itsessäni olen huomannut samat 'oireet' ja samoista syistä. Rakastan toki valkoista ja vaaleutta, mutta juuri nyt kotini tuntuu ihan liian neutraalilta, jopa kylmältä. Suunnitelmissa muutos ja se sininen...kun sain reilu 10 vuotta sitten ulkoistettua meidän sinisen sohvan, sanoin, ettei enään ikinä sinistä eikä samettia/alcantaraa....eilen ihailin liikkeessä tummansiniharmaata leveävakosamettista sohvaa!!!!! Onneksi meillä on vaaleakarvaiset koirat, joten järki voitti tunteen :) ( vielä)
  No Habitaresta imen vinkkejä ja muutos valkisuuteen tulossa...Uskon, että vanhin lapsenikin on mielissään...oli jo aiemin kysyny isältää, mikä äitiä vaivaa, kun kaikki pitää maalata valkoiseksi? ;D
  Mukavaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Habitaressa oli tänä vuonna kyllä värejä käytetty kiitettävän runsaasti! Avotakka-osastolta poimin monta kaunista seinäsävyä ja IKEAn valtaisa osasto oli oikeaa värien juhlaa. Maalilla on niin helppo muuttaa huoneen tunnelmaa. Varsinkin näin talvea kohden kaipaa selkeästi jotain pehmeää ja maanläheisempää värimaailmaa :)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig