Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

September 15, 2017

KUINKA SISUSTAA MINIBUDJETILLA

Suvi Zubi's Corner -blogista heitti ilmoille tämän kuukauden haasteen: "Mitkä ovat mielestäsi parhaat edulliset tai jopa ilmaiset keinot lisätä kodin kauneutta ja viihtyisyyttä? Nyt jakoon pienet niksit ja parhaat pihistelyideat." Tämä on aihe, josta voisin kirjoittaa vaikka kirjan. Maltoin kuitenkin mieleni ja listasin tällä kertaa kuusi parasta vinkkiäni.

1. Siivoa

Edullisin keino luoda viihtyisyyttä on tehdä kunnon suursiivous. Puhtaat pinnat ja pöydällä oleva kukkakimppu vievät sopivasti huomion nuhjuisesta tapetista tai kulahtaneesta sohvakankaasta. Mikäli kotiisi tupsahtaa yllätysvieraita, etkä ehdi siivota, kiillota hanat! Tämä oikeasti toimii. Koti näyttää tällöin yllättävän freesiltä vaikka jaloissa pyörisikin jokunen villakoira.

2. Karsi ja järjestä

Tavaroiden karsimisella ja järjestelyllä saa kotiin tilaa ja ilmavuutta. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse hävittää vaan ihan oman kaapin kätköistä voi tehdä ilmaisia löytöjä, kun haluaa uudistaa sohvanurkkausta tai tehdä vaikka uuden asetelman lipaston päälle. Jokaiselle tavaralle olisi hyvä olla paikka. Jos jokin tavara pyörii nurkissa, on se todennäköisesti myös turha. Sisustamiseen käytettävää budjettiaan voi kerryttää myymällä itselle tarpeettomia tavaroita esimerkiksi Facebook-ryhmissä tai kirpputoreilla.
3. Tee edullisia markettilöytöjä

Jokainen tietää, että kirpputoreilta ja roskalavoilta voi tehdä jopa ilmaisia löytöjä. Kirpputoreilla tekee myös helposti niin sanotusti turhia ostoksia, ”kun kerta halvalla sai”. Mikäli kuitenkin tarvitset jotain täsmätuotetta, hyvälaatuisia tekstiilejä ja kodin muuta pientavaraa saa todella edullisesti ihan lähimarketista. Hinnat ovat murto-osan vastaavista merkkituotteista.
4. Tee itse 

Kodin kiintokalusteet ovat kalliita, mutta säilytystilaa ei ole koskaan riittävästi. Mittatilausliukuovikaapisto rakentuu rautakaupasta hankituilla mdf-levyillä, kiskoilla ja Ikean säiltysjärjestelmällä 
muutamalla satasella .
5. Tuunaa vanhaa

Vanhat huonekalut saavat uuden elämän maalikerroksella, kontaktimuovilla tai vaikkapa laatoilla. Viimeksi Kierrätyskeskuksessa pyörähtäessäni siellä oli useampikin IKEA Lack -pöytä tarjolla ilmaiseksi. Miltäpä esimerkiksi tämä näyttäisi parvekkeellasi? Kaikille tuunailijoille myös vinkiksi yksi internetin kenties koukuttavimmista sivustoista: IKEA Hackers.
6. Katso esineitä uusin silmin

Ennen kuin heittää kolhiintuneen lautasen tai lasin kierrätysastiaan, katso sitä hetki uusin silmin. Vain luovuus on rajana, kun keksii esineille uusia käyttötarkoituksia!

Tätä listaa voisi täydentää vielä vaikka kuinka monella hyvällä idealla. Minua kiinnostaisi myös tietää, onko sinulla jotain hyväksi havaittuja vinkkejä? Suosittelen myös kurkkaamaan, mitä muut bloggaajat ovat aiheesta kirjoittaneet. 

Tähän mennessä Suvin  mielenkiintoiseen haasteeseen ovat tarttuneet


Kaunista viikonloppua!
SHARE:

3 comments

 1. Niin ihanaa kun lähdit mukaan haasteeseen, kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä oli kyllä niin mieluinen aihe! Kiitos itsellesi <3

   Delete
 2. Hyviä vinkkejä. Kiitos, kun linkitit postaukseeni. :)

  ReplyDelete

Kiitos kun jätit viestin!
Tack för din kommentar!
Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig