Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

September 3, 2017

RAHALLA VOI RAKENTAA TALON

Olen elämäni aikana asunut kahdeksassa asunnossa neljällä eri paikkakunnalla. Jokaista niitä olen kulloisessakin elämäntilanteessa kutsunut kodiksi. Vakituinen asuinpaikka ei kuitenkaan välttämättä aina ole tuntunut kodilta, ja kodilta on voinut myös tuntua paikat, joissa en ole asunut. Olen myös asunut puolivuotta vaihto-oppilaana Thaimaassa. Opiskelujen ohella pitkin ja poikin Aasiaa reissatessani pieni huone bangkokilaisessa lähiössä oli myös sen hetkinen kotini vaikka todellisuudessa olin tuhansien kilometrien päässä niin sanotusta oikeasta kodistani ja ennen kaikkea niistä ihmisistä, joiden luona tunsin kotini oikeasti olevan. Silti jostain selittämättömästä syystä tunnen edelleen Aasian olevan toinen kotini.

Sanan koti voi määritellä paikaksi, jota ihminen käyttää vakituiseen asumiseen, jossa säilytetään henkilökohtaisia tavaroita, jossa vietetään vapaa-aikaa ja paikkaa jossa perheen jäsenet asuvat. Lapsuudenkotia pidetään usein aikuisenakin kotina, vaikkei siellä enää asutakaan. Koteja voi siis olla useita ja voisikin sanoa, että koti on sekä paikka että mielentila. Kodin tunne jotakin paikkaa kohtaan alkaa kehittyä jo, kun kodista haaveillee tai sitä suunnittelee. Koti merkitsee myös turvallisuutta, rauhallisuutta, menneisyyden muistoja ja tulevaisuuden suunnitelmia. Ennen kaikkea koti on paikka, jossa voi olla oma itsensä ja jossa voi tehdä itselleen tärkeitä asioita.

Kodin rajat eivät siis missään nimessä ole tarkat ja täsmälliset vaan täysin suhteelliset.

Tästä syystä ilahduin suuresti, kun tämän vuoden The Blogawards Finland shortlistat julkistettiin ja Musta ovi -blogin kerrottiin olevan ehdolla The Blog Awards Finland 2017 Suomen parhaaksi kategoriassa Koti. Blogit kategorisoidaan usein yleisesti esimerkiksi muoti-, lifestyle-, ruoka- ja vaikkapa perheblogeiksi. Musta ovi oli ensin rakennusblogi, joka sisälsi rakennusjuttujen ohella myös sisustus- ja diy-juttuja. Sisustusjutut kattoivat aihealueet designista kierrätykseen ja diy-jutut pienistä askartelujutuista huonekalujen suunnitteluun ja nikkarointiin. Siinä välissä innostuttiin menneistä ja tulleista trendeistä, kahvista ja kakuista sekä välillä vähän luonnonkosmetiikastakin. En ole silti mieltänyt Mustaa ovea missään vaiheessa lifestyle-blogiksi. Vaikka aihealueet ovatkin rönsyilleet, jollain tasolla on kuitenkin aina liikuttu kotona, joka ei ole rajoittunut pelkästään talomme fyysisiin seiniin. Koti-bloggaajaidentiteetti istuukin minuun niin hyvin, että ihan harmittaa, etten itse moista termiä keksinyt.

Minut erottaa lifestyle-bloggaajasta myös se lähes ylitsepääsemätön seikka, että lifestyle-blogia kirjoittava viihtyy todennäköisemmin myös siellä kameran edessä. Ainut suhteellisen tuore kuva, jossa myös itse esiinnyn, löytyi viime vuonna ilmestyneestä Asun-lehteen tehtyjen kuvien joukosta. Valokuvaaja Pauliina Salonen onnistui nappaamaan salaa kuvan, jossa lisäkseni esiintyy myös mieheni sekä juustoleipä.

Sanotaan että rahalla voi rakentaa talon, kodin vain rakkaudella. Samalla rakkaudella voisin väittää rakennetun myös minua suuresti inspiroivat blogit ja kodit Pihkala ja Moderni puutalo, jotka kilpailevat kanssani tämän vuoden Koti-sarjassa.
SHARE:

2 comments

  1. Hienoa että sinä ja blogisi olette ehdolla! Olen uskollinen lukijasi ja viihdyn blogisi parissa, tosiaankin, joskus ehkä myös kuva itsestäsi on osa postausta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lämmin kiitos Marjukka! On totta, että kuvat myös bloggaajasta itsestään tuovat blogin vielä piirun verran läheisemmäksi. Minusta on ainakin mukava tietää, kuka siellä tekstien takana lymyilee :)

      Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig