Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

November 16, 2017

MISTÄ ON HYVÄT JUHLAT TEHTY


Kaupallisessa yhteistyössä IKEA ja Suomen Blogimedia. 

Olemme usein ystävien kanssa pohtineet, mikä on paras vuodenaika järjestää juhlia. Äkkiseltään mieleen tulee kesä. Valoisat ja lämpimät illat, jolloin juhlapöytä katetaan pihanurmikolle ja valvotaan kilpaa auringon kanssa. Suomen kesä on vaan niin turkasen lyhyt, että viikonloput täyttyvät yleensä ääriään myöten kaikenlaisista tapahtumista ja kutsuista, että ihan hengästyttää. Siinä pitäisi sitten jossain vaiheessa ehtiä vähän latailemaan akkuja laiturin nokassa ennen talvea.

Olemmekin varsin yksimielisesti päätyneet siihen, että paras juhlasesonki alkaa syksyllä. Siispä, jos olet suunnittelemassa häitä, unohda nyt viimeistään jo se juhannus. Syksyllä ei tarvitse stressailla säiden puolesta: sataa kuitenkin. Kesällä ihmiset joutuvat usein tosissaan punnitsemaan, mihin kaikkeen ehtii tai edes viitsii osallistua. Kokemuksen mukaan syksyisiin juhlakutsuihin vastataan kyllä hivenen paremmalla prosentilla. Kunhan ei ihan vielä olla saavutettu pahinta pikkujoulusesonkia. 

Pikkujoulusesongin jälkeen on aika taas hengähtää ja käpertyä kotiin. Monilla joulupyhien viettoon kuuluu myös kyläily sukulaisten ja ystävien luona. Tämä saattaa aiheuttaa stressiä: keiden kaikkien luona ehtii käydä ja olisihan se ihana viettää kerrankin rauhallista pyjamapäivää ihan omankin perheen kesken. Ystäväni ideoi tulevalle joululle mielestäni loistavan konseptin, jonka toteuttamista monilla rajoittaa varmasti mielikuva tilan puutteesta. Heillä on suhteellisen pieni asunto, mutta asunnossa on ihan mukavan kokoinen eteiskäytävä. Hän onkin kutsunut kaikki läheisensä heille joulunviettoon nyyttikestiperiaatteella. Pitkä pöytä rakennetaan pukkijalkojen ja levyjen päälle eteiseen ja näin ollen suurempikin porukka mahtuu ruokailemaan yhtä aikaa. Pöydästä saa yhtenäisen ja juhlavan pitkällä pöytäliinalla. Löysin IKEA-kangasvalikoimasta kauniin luonnonsävyisen AINA-pellavakankaan, jota saa erittäin edulliseen hintaan alle kympin metri. Mielestäni pellava on ihan silittämättäkin siisti, mutta toki tästä saa olla toistakin mieltä. Rentoihin juhliin hivenen ryppyinen liina sopii kuitenkin juuri passelisti ja ei vaadi muuta vaivaa kuin kaivaa kaapista esiin ja nakata pöydälle.

Toiselta ystävältäni napattu idea koskee juhlapöydän koristelua. Hänellä on tapana laittaa pöydälle muratteja ja kynttilöitä. Erittäin toimiva kokonaisuus, joka saa kattauksen näyttämään aina yhtä kauniilta, mutta kuitenkin sopivan huolettomalta sopien melkeinpä tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Sujautin IKEA KORKEN -pulloihin muutaman havunoksan. Pullossa oleva vesi saa aikaan hauskan efektin: oksat näyttävät vedessä todellista isommilta. Klassinen pullo kynttilänjalkana on myös edullinen ja yhdistettynä vedessä kelluvaan havuun näyttävä koriste. Kattauksen täydentävät syksyn kynttilänjalkauutuudet VINTER 2017 -SARJAN  kannellinen tuoksukynttilä, IKEA PS 2017 -kynttilänjalka sekä YPPERLIG-sarjan lämpökynttiläkuppi. Avainsanana juhlakattauksessa on rentous: kaiken ei tarvitse olla niin viimeisen päälle vaan kaapista voi kaivaa vanhat pullot ja lasipurkit uudelleen käyttöön. Näitä voi halutessaan täydentää sesonkiin kuuluvilla tuotteilla.

Ruokailutilamme pyöreän pöytämme ääreen mahtuu ihan mukavan kokoinen joukko iltaa istumaan. Mikäli osallistujia on enemmän kuin neljä, otamme lisätuoleiksi meillä jo kuutisen vuotta palvelleet IKEA FROSTA -jakkarat, joita olemme aikojen saatoissa kunnostaneet uudella maalipinnalla. Pinottavat YPPERLIG-malliston nojatuolit istuvat myös kooltaan hyvin vanhojen tuolien pariksi. Kesällä säänkestävät tuolit voi nostaa terassille.

Juhlien suunnittelu on mielestäni erittäin mukavaa puuhaa ja askartelen mielelläni kutsukortit sekä koristeet itse. Tämä ei kuitenkaan ole mikään itsetarkoitus. Joskus se kaupasta napattu kortti tai lahjapaketti voi olla ihan riittävä. Tällöin näistä voi tehdä persoonallisemmat kiinnittämällä paketin naruihin muutaman pihalta poimitun oksan. Syksyllä pihlaja marjoineen on erittäin tyylikäs vaihtoehto ja näin joulun alla mikä tahansa havunoksa toimii yhtälailla. Ikean paperiosasto on erittäin monipuolinen kaikille tee-se-itse-ihmisille sekä heille, jotka arvostavat vaivattomuutta ja helppoutta. Valikomassa on monenlaisia lahjapussukoita ja rasioita, naruja sekä pakettikortteja. Tämän vuoden suosikkini ovat VINTER 2017 -sarjan eri kokoiset lahjapussit. Voisiko paketoiminen muuttua enää tästä helpommaksi!

Askartelin tämän vuoden joulukalenterin GIVANDE-makeispusseista. Jos seinän korkeus ei riitä koko kalenterille, voi kalenterin asetella roikkumaan vaakasuuntaan viirimäisesti. Meillä nuorin ei ihan vielä ymmärrä joulukalenterien päälle, joten tästä tuli tällä kertaa aikuisten versio. Pusseihin on kätketty kauniita sanoja ja pieniä arkisia tekoja. Ikean kasviosastolta löytyi huonekuusi, joka löysi paikkansa takan edestä FLÅDIS-korista
Kodin juhlajärjestelyiksi riittää vallan mainiosti, kun järjestelee ja poistaa ylimääräiset tavarat tasoilta. On kuitenkin hyvä miettiä, kuinka paljon on tarpeellista puunata etukäteen: juhlien jälkeenkin riittää usein ihan tarpeeksi siivottavaa. Kukat ja kynttilät ovat edullinen keino lisätä kotiin ripaus juhlan tuntua. Oksilla ja erilaisilla luonnonmateriaaleilla somistaa kodin pienellä vaivannäöllä. Ikean kasviosastolta tekee mielestäni aina erittäin hyviä sesongin mukaisia löytöjä. Myös viherkasvitrendit on otettu valikoimassa hyvin huomioon. Minulle on kertynyt kaapin perukoille SINNLIG-tuoksukynttiläsarjan lasisia kippoja, jotka pääsivät uusiokäyttöön hyasinttien ja amarylliksen ruukkuina. Näyttävä koriste syntyi muutamassa minuutissa kolmesta oksasta, jotka sidoin rautalangalla tukevaksi ympyräksi kranssin tapaan. Ympyrään laitoin roikkumaan VINTER 2017 -sarjan kultaisen koruköynnöksen.

Vaikka kaikenlainen puuhastelu juhlien ympärillä onkin mukavaa, kaikista paras vinkkini juhlatunnelman luomiseksi on ottaa ihan vain rennosti. Sytytämme usein muutaman kynttilän, kaivamme kaapista pelikortit ja avaamme sipsipussin. Vaikka onkin ihana miettiä tarjoiltavia, koristeita ja kattauksia, kaikista parasta on kutsua ystävät koolle ja nauttia yhdessäolosta.

P.S. Nyt on mitä mainion tilaisuus päivittää lisää tilaa useammalle saman pöydän ääreen! Ruokapöydän ostaja saa nimittäin kaikki ruokapöydän tuolit -20 %. Tarjous on voimassa 23.12. asti IKEA-tavarataloissa ja verkkokaupassa.

Ruokailutila:
IKEA PS 2017 kynttilänjalka
VINTER 2017 tuoksukynttilä 
JUBLA kynttilät 
AINA pellavakangas 
EFTERTANKE kulho 
EFTERTANKE lautanen 
KORKEN pullo 
VARDAGEN kannellinen purkki 
YPPERLIG huopa  
YPPERLIG nojatuoli 
FROSTA jakkara 

Askartelu:
YPPERLIG tarjotin 
VINTER 2017 lahjarulla 
HEJSAN kynäpurkki 
GIVANDE makeispussi 
VINTER 2017 lahjapussi 
ARAUCARIA huonekuusi 
EFTERTANKE muistikirjat
EFTERTANKE luonnoskirja
VINTER 2017 nauha
FULLFÖLJA sakset 
YPPERLIG kirjoitussetti
YPPERLIG kannellinen laatikko 
FLÅDIS kori

Olohuone/keittiö:
VINTER 2017 koruköynnös 
VINTER 2017 maljakko/lämpökynttiläpidike 
JUBLA kynttilät 
FULLTALIG kynttilänjalka 
HEDERA HELIX muratti
SMÅÄTA leikkuulauta 
EFTERTANKE maljakko 
SANELA tyynynpäällinen
HIPPEASTRUM Amaryllis 
EFTERTANKE kulho 
EFTERTANKE lautanen
VARDAGEN kannellinen purkki
YPPERLIG lämpökynttiläkuppi  
YPPERLIG huopa  
VINTERSAGA hedelmäglögi 
YPPERLIG kynttilänjalka  
DAIDAI messinkiruukku
POTATISCHIPS suolatut perunalastut 
SHARE:

6 comments

 1. Ihanat kuvat! Kyllä on tosi hieno tuo musta tausta, upea!

  ReplyDelete
 2. Näyttää upealle sain ideoita itselleni ❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla, että sait jutusta ideoita! Tämä on ihan parasta <3

   Delete
 3. Ihan huikeat kuvat taas. Sä olet kyllä taitava!

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig