Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

December 3, 2017

KOTI SIISTIKSI SOHVALLA ISTUEN JA KAHVIA JUODEN

Vitsailemme aina, että kotimme on mallia karvalakki: yksinkertainen, mutta toimiva. Samoin ajattelemme ylipäätään kaikista teknisistä vempaimista: vähemmän on enemmän ja jos jotain hankitaan, hankitaan vain ja ainoastaan tarpeeseen. Ihan näinhän se ei todellisuudessa mene. Keittiöstämme löytyy uunin lisäksi myös Siemensin höyryuuni. Höyryuunimme oli jostain syystä aikamoinen maanantaiversio, joka oli jatkuvasti rikki ja jota korjautettiin useampaan otteeseen. Lopulta uuni vaihdettiin onneksi kokonaan uuteen. Uunin ja höyryuunin yhdistelmää emme edes harkinneet: laiska siivoaja tarvitsee uuniin ehdottomasti pyrolyysiominaisuuden ja yhdistelmäuunista tällaista ominaisuutta ei löydy. Höyryuuni täydentää hyvin uunia ja keittotasoa ja koska taloudestamme ei löydy mikroa, lämmitämme usein ruoantähteet höyryuunissa. Ruoan lämmittämisen ja vauvan tuttipullojen desinfioimisen lisäksi uuni on kuitenkin aivan liian vähällä käytöllä käyttömahdollisuuksiinsa ja hintaansa nähden.

Hintaansa nähden yksi aivan loistava hankinta meillä on ollut jo viisi vuotta käytössä palvellut Neato-merkkinen robotti-imuri. Neatosta on tullut markkinoille jo monen monta uudempaa versiota, mutta koska meidän vanha palvelija toimii edelleen ihan kiitettävästi, emme ole raaskineet ostaa uutta. Imuri on huollettu muutamaan otteeseen ja akut vaihdettu uusiin. Kaksi yli 35-kiloista pohjavillaista koiraa on jo yksistään hyvä syy ostaa robotti-imuri. Vielä kun itse olen erittäin laiska imuroimaan, mutta rakastan siistiä kotia, on alakertamme siisteydestä huolehtiva kapistus vertaansa vailla. Aikaisemmin Neato siivosi ajastettuna kotimme joka iltapäivä, jolloin töistä tullessa vastassa oli lähes karvaton ja hiekaton koti. Samaan aikaan robotti-imurin kanssa samoissa tiloissa oleskelu on aika ahdistavaa: imurista lähtee todella kova ääni. Nykyään Neato puhisee alakerrassa aamuisin.
Uusin laite kodissamme on Nespresson Creatista Plus -kahvikone*. Ennen lokakuista Italian matkaamme pidimme meillä ystävieni kanssa vohvelibrunssin, jonne saimme Nespressolta baristan opettamaan kuinka tehdään kahvitaidetta. Vannoutuneena suodatinkahvin ystävänä oli erittäin mielenkiintoista kuulla, mikä ero on caffe lattella, macchiatolla ja lungolla. Olen jotenkin aina ajatellut, että kahviloissa erikoiskahvin nimellä myytävät kahvit ovat nimenomaan erikoiskahveja. Kahveja, joita voi ostaa kahviloista ja kotona sitten keitellään sumpit ihan perinteisesti suodatinpussin läpi. Italian reissun jälkeen suodatinkahvi alkoi jostain syystä maistumaan ihan pahvilta.

Reissun jälkeen kahvikone onkin hurissut keittiön tasolla päivittäin. Aamuisin juon mielelläni kupillisen capuccinoa ja iltapäivän suosikkikahviksi on modostunut macchiato. Minulla on aikaisemmin ollut sellainen pattereilla toimiva pikku maidonvaahdotinvispilä, mutta tuohon kahvikoneessa olevaan teräsastiassa kuumalla vesihöyryllä vaahdotettavaan maitoon verrattuna vispilä vastaa samaa, kuin pyöritelisi lämmintä maitoa hieman pikkusormella. Nespresso mainostaa tällaisille ihan tavallisille kuluttajille suunnattua uutuus kahvikonettaan sanoin "Nespresson Creatista Plus -kahvikone tekee sinusta oman elämäsi baristan: viimeistele kahvisi helposti maitovaahtokuvioilla omassa keittiössäsi." Voin sanoa, ettei tuo maitovaahtokuvioiden tekeminen nyt ihan niin helppoa ole. Enkä oikeastaan näe edes tilannetta, että alkaisin kotona noiden kuvioiden kanssa kikkailemaan. Kahvi kahvina ja taide elämykset sitten jostain ihan muualta siihen hyvän kahvikupposen rinnalle, mutta muuten Nespresson Cratista Plussalla kotona valmistettu kahvi vastaa mielestäni oikean baristan valmistamaa kahvielämystä. Ja mikä parasta kahvikupposen hinta on vain murto-osa kahvilassa nautitusta.

Minusta onkin kehkeytymässä pikkuhiljaa ihka oikea lattemamma, tosin sillä erotuksella, että olen vielä virallisesti äitiyslomalla ja kahviloiden sijaan lipittelen erikoiskahvini ihan kotisohvalla sillä välin, kun robotti siivoaa taloa. Vielä kun joku pyyhkisi automaattisesti sormenjäljet tuosta kahvikoneen teräksisestä pinnasta. 

SHARE:

6 comments

 1. Miten tuo Neato toimii isompien karvakasojen kanssa? Siirtääkö karvaa vain eteenpäin vai nappaako sisäänsä? Entä miten pärjää nurkissa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän laitteessa on kaksi erilaista harjasosaa. Voi olla, että nämä ovat tästä vanhasta mallista muuttuneet/kehittyneet, mutta yllättävän hyvin pärjää isompien karvakasojen kanssa. Haasteita tuottaa välillä pitkät karvat, jotka kiertyvät harjan ja pyörien ympärille. Silloin laite kyllä ilmoittaa ongelmasta. Karvanlähtöaikaan (eli meilläjatkuvasti) pölysäiliö täyttynee aika nopeasti ja saattaa vaatia tyhjennyksen imuroinnin välissä. Ihan joka paikkaa imuri ei siivoa: tämän lisäksi täytynee lattiat kyllä imuroida viikottain ihan tavallisellakin imurilla. Tuota karvaa ja hiekkaa on meillä kuitenkin niin paljon, että ilman robotti-imuria talo täytyisi imuroida itse päivittäin!

   Delete
 2. Just puhuimme duunissa robotti-imureista! Onko hiljainen? Entä kolhiiko huonekaluja?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tästä meidän vanhemmasta mallista lähtee kyllä aikamoinen hurina. Jotenkin miellän tämän olevan merkki tehokkuudesta :) Mutta ei tuon laitteen kanssa ihan mielellään samaan aikaan huoneessa aikaansa vietä. Imuri osaa väistää huonekaluja (ja lemmikkejä).

   Delete
 3. Täältä myös iso peukku Neatolle! Meilläkin se on huristellut jo 5 vuotta, enkä pois anna. Se ei kolhi huonekaluja, käy ehkä pehmeästi tönäisemässä, tunnistaa kyllä esteen... Äänekäs se on, mutta äärimmäisen tehokas ja tunnollinen siivooja! :)
  -Jutta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tismalleen samat kokemukset: enkä myöskään pois antaisi :)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig