Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

December 31, 2017

SISUSTUKSEN HITIT JA HUDIT 2017

Luin hetki sitten Maiju Saw:n postauksen tämän vuoden sisustuksen kohokohdista. Miten uskomattoman inspiroivia tuunailuja ja löytöjä Maijun vuosi 2017 onkaan sisältänyt. Aloin selaamaan omia tekstejä kuukausi toisensa jälkeen taaksepäin kaivaakseni esiin meidän kodin tämän vuoden sisustushankinnat. Saldo jäi yllättävän pieneksi. Mitä ihmettä on sisustusbloggaaja tehnyt jos ei sisustanut?

Tänä vuonna yksi isoimmista hankinnoista oli Sera Helsingin villamatot*. Meidän nuorempi koira lirautteli vielä hetki sitten ilopissat syystä ja toisesta. Tästä syystä paljas mikrosementtilattia on ollut pitkään erittäin toimiva ratkaisu. Mattojen myötä sisustukseen on tullut lämpöä. Suuret villamatot akustoivat myös hienosti eikä korkeassa tuvassa enää kaiu. Kaksi Sera Helsingin mattoa on ollut sisustushankinta, johon voin sanoa olevani kaikin puolin erittäin tyytyväinen.

Lue myös: Opas matto-ostoksille

Facebook-kirpputorilta bongattu Norman Copenhagenin valkoinen Knot-tuoli osoittautui sitä vastoin hutiostokseksi. Tuoli levisi heti ensi kättelyssä appiukon alta. Vaihdoimme tuoliin puutapit ja liimasimme osat paikoilleen. Ensimmäisestä leviämisestä selvittiin onneksi vammoitta, mutta emme halunneet uhmata kohtaloa ja kokeilla, miten liimattu tuoli kestää seuraavaa istujaa. Siirsimme tuolin eteiseen, josta koiratermiitti sen sitten äkkäsi ja otti hampaisiinsa. Seuraavaksi vuorossa olisikin kittaus ja maalaus. 

Facebookista löytyi myös alkuvuoden toinen tuoliostos: puinen syöttötuoli. Tuolia emme ole vielä päässeet testaamaan, mutta suunnitelmissa olisi, että katkaisemme jaloista muutaman sentin pois, jolloin tuoli sujahtaa juuri sopivasti pyöreän pöydän alle. Nyt tuoli jää sen verran kauaksi pöydän reunasta, että vauvan olisi lähes mahdotonta yltää mihinkään pöydällä olevaan.
Facebook osoittautui tänävuonna lopulta yhtä hutia lukuunottamatta oikeaksi tuolien aarreaitaksi. Löysimme viimein ihan oikeat aikuisten ruokapöydän tuolit Ikean jakkaroiden ja kierrätyskeskuksesta ostettujen pinnatuolien sijalle. Noiden tuolien kunnostusprojektissa meni tovi jos toinenkin, mutta lopputulos on ehdottomasti kaiken sen vaivan arvoinen! Lämpöä sisustukseen teeman ohella myös minibudjetilla sisustaminen on ollut tämän vuoden yksi kantavista teemoista.

Lue myös: Vanhojen tuolien kunnostusohjeet 


Tämän vuoden isoin hankintamme oli Hakolan Lazy Fine Leather -sohva*. Sohva osoittautui oikeaksi löhöilijän unelmaksi ja on ollut lapsi- sekä koiraperheeseen täysosuma! Nahka on myös siitä mukava materiaali, että oikein hoidettuna se vain paranee vanhetessaan. Konjakin värinen nahkasohva sopii myös mielestäni hienosti moderniin betoninsävyiseen tilaan jatkaen mattojen lailla tämän vuoden punaista lankaa: lämpöä sisustukseen.

Tämän vuoden alkua leimasi vahvasti viime vuotuinen suunnaton väsymys, joka alkoi painamaan alku syksystä mielialaa maan rakoon. Pienen ennenaikainen syntymä hiljensikin lopulta blogin hetkeksi keväällä ja me keskityimme ihastelemaan ja ihmettelemään pientä suurta ihmettämme. Huolien väistyttyä ja ilon palatessa elämään pikku hiljaa lämpimien kesäiltojen myötä myös blogi piristyi. Puuhailin paljon keittiössä ja kaivelin arkistoista parhaita reseptejäni.

Täydelliset ohjeet saavat jatkoa myös ensi vuonna. Jaan joka kuukausi parhaat vinkkini yksinkertaisista perusohjeista, joilla onnistuu varmasti. Jos sinulla on mielessäsi jokin reseptitoive, otan sen ilolla vastaan!

Kotona puuhastellessa myös muutama kodin ongelmakohta on alkanut hiertämään ja ensi vuonna näihin onkin luvassa muutos. Alkuvuodesta laitetaan kodin säilytystilat kuntoon ja tehdään muutama yksinkertainen pikatuunaus ohjeineen. Tammikuussa aloitamme eteisestä, josta siirrymme kuukausittain tilasta toiseen. Jos sinulla on kotonasi joku nurkka, joka ei oikein toimi tai tila, joka kaipaisi hieman kohennusta, jätä viesti. Mietin, mikä voisikaan olla ratkaisu ja teen jutun, josta hyötyisi varmasti moni muukin.

Pikakohennusten lisäksi kotimme kaikki huoneet kokevat ensi vuonna isomman tai pienemmän muodonmuutoksen. Näitä muutoksia pääsee seuraamaan lähtötilanteesta aina valmiiseen huoneeseen.

Lämmin kiitos teille kaikille kuluneesta vuodesta! Miten paljon olenkaan teiltä saanut: positiivista palautetta, kullanarvoisia vinkkejä ja kannustusta, joista merkittävimpinä ehdokkuus vuoden visuaalisimmaksi Inspiration Blog Awardseissa sekä The Blog Awards Finland voitto toista kertaa peräkkäin. 

Kaunista ja hyvää uutta vuotta!

P.S. Vielä tämä päivä aikaa osallistua Iittalan valkoisen Lantern-valaisimen arvontaan.

* tuotteesta saatu alennusta

Lue myös: Perustaisinko blogin?

SHARE:

11 comments

 1. Muutimme uuteen taloon helmikuussa ja vaikka osa tiloista onkin jotakuinkin kunnossa, on vielä paljon mietittävää ja laitettavaa. Yksi makuuhuoneista oli kaavailtu työ/pukeutumishuoneeksi, mutta ideat sen viihtyisäksi tekemiseksi ovat vähissä. Tällä hetkellä huoneessa on vanha puinen lipasto, vanha kapea siro työpöytä ja valkoinen vaaterekki. Inspiraatiota pukeutumishuonetta varten kaivataan siis kovasti. 🙂 -Sanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, lämmin kiitos kommentista ja kysymyksestä! Olen hahmotellut mahdollisia ratkaisuja työhuone/pukeutumistilat toteuttamiseen. Tästä tulossa juttu pian ☺️

   Delete
 2. Vaatehuone pitäisi uusia, se on aika pieni ja pitäisi tehdä pian. Ideoita?

  Vessassa huono vanha tapetti, mitä tilalle?

  Eteisessä liian vähän säilytystilaa liukuovikaapeissa, mitä tehdä ei mahdollisuutta muuttaa niitä.

  Samoin lastenhuoneessa huonot liukuovikaapistot. Miten näistä kaikki irti ilman uusimista?

  Lisäksi ideoita piensisutamiseen. DIY tauluja, seinvaatetta, ilmaista iloa kotiin piristämään.

  Olen miettinyt myös sellaista että saisinkohan lehtikuusiparrun jämistä tehtyä penkin makkariin jos niin miten? Ideoita?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, no nyt oli monta erittäin hyvää kysymystä! Mahdollisia ratkaisuehdotuksia tulossa pian! Toivottavasti osaan auttaa ☺️

   Pienet DIY-jutut kotia piristämään ovat myös lähellä sydäntäni! Muutama idea onkin jo valmiina!

   Delete
 3. Lasten lelusäilytys olohuoneessa! Asumme kaksikerroksisessa asunnossa jossa kaikki makuuhuoneet yläkerrassa. Oleskelemme enimmäkseen alakerrassa ja lapsen (4v ja vauva) leikitkin siis olohuoneessa. Lelut on olleet aikaisemmin keskellä huonetta olleen sohvan takana vanhoissa lundian laatikoissa. Nyt vaihdoimme järjestystä ja lundiat jäi seilaamaan keskelle lattiaa. Yhdellä seinällä matala kirjahylly, sen tilalle voisi ehkä kehitellä säilytyssysteemiä. Mutta millaista? ��

  -Sanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, tätä samaista ongelmaa pohdittiin juuri hetki sitten ystäväni kanssa. He ratkaisivat säilytystilaa olohuoneeseen koko seinän pituisella kaapistolla, johon saa sujautettua nopeasti lelut tarpeen vaatiessa piiloon. Kurkkaa esimerkiksi tämä Maiju Saw:n Ikea-tuunaus: http://maijusaw.stilllifeblogs.com/2017/05/05/wall-wall-cabinet/

   Näppärä voi myös ommella pyöreän leikkimaton, jonka päärmeeseen pujotetaan kiristysnyöri. Kun leikit on loppu kerätään kaikki lelut matolle ka kiristetään säilytyspussukaksi. Näitä myydään myös valmiina ☺️

   Delete
 4. Meillä on ollut kahdella lapsella tuo syöttötuoli. Suosittelen katkomaan jalat ja itse tekisin niin, että se kaariosa menis ehkä myös piiloon pöydän alle, koska sen puhtaanapito oli kaikesta luutuamisesta huolimatta kuivahtaneine puurotahroineen aikas veemäistä ja olin äärimmäisen onnellinen päästessäni tuolista aikoinaan eroon :D Mutta toki syy oli se, etten aina ehtinyt pyyhkiä puuroja pois. En näe tätä kyllä tapahtuvan teillä, mutta näin niinku huomiona :D

  Ihanaa ihanaa ihanaa vuotta 2018 teidän perheelle! Nähdään taas! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos käyttökokemuksista ha loistavasta vinkistä! Nyt tuo tuoli on huomattavasti käyttökelpoisempi! Meillä ei kyllä oikeasti ole mitenkään tahrattoman puhdasta: kiitos kahden koiran ja vauvan 😂

   Delete
 5. Pulmana on kierrätykseen menossa olevien juttujen säilytys, eli kun keittiössä ei mahdu säilömään metalli-, lasi-, paperi- ja pahvijätettä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kierrätykseen menevää jätettä kertyy yllättävän paljon ja sitä pitäisikin olla kantamassa ulos jatkuvasti 😱 Tuo kierrätyssäillytysjärjestelmä ja tilanpuute on kyllä aikamoinen ongelma lähes kaikissa kotitalouksissa. Olen kerännyt ideoita, miten tämän voisi edes jollain fiksulla tapaa yrittää ratkaista! Näistä pian lisää ☺️

   Delete
 6. Meillä on haasteena eteinen ja sen säilytystila. Tai siis käytännössä meillä ei erillistä eteistä ole, vaan saareke rajaa keittiön ja ruokailutilan sisääntulosta. Tuulikaappi on tosi mini, ja siellä on tällä hetkellä vain korkea ikean lipasto, jossa on pipot, lapaset, kauppakassit ja koirien talvivaatteet. Eteisessä vasemmalla on liukuovikaappi, jossa toisen oven takana on henkarikaappi (ulottuu osin toisenkin oven taakse) ja toisen oven takana on hyllyt. Hyllyt pursuavat tavaraa ja niistä on tosi vaikea ottaa tavaraa. Lisäksi eteiseen pitäisi saada siivouskaappi (nykyinen on taaperon huoneessa), mielellään liukuovikaappi yhteyteen. Varsinkin varsi-imuri kaipaisi paikkaa pois silmistä, jossa sitä voisi myös ladata, mutta jossa se olisi kuitenkin käden ulottuvilla. Kaapin uusiminen on mahdollista, sivuseinä on käteistynyt, ja hyllyjen kannakkeet tipahtelevat.

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig