Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

February 28, 2018

PARHAAT KIRPPIKSET JA LÖYDÖT

Uuden talon sisustus vaikuttaa heti mielenkiintoisemmalta, kun seassa on jotain aidosti vanhaa. Hyvät second hand -löydöt vaativat kuitenkin aimo annoksen tuuria ja roppakaupalla sitkeyttä. Harvat meistä oikeasti bongailevat roskalavoilta designaarteita vaikka sisustuslehtien artikkelit muuta väittävätkin.

No Home Without You Kaisa heitti sisustusbloggaajille helmikuun haasteeksi aiheen:

Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi? Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa mielestäsi paikkakuntasi parhaat 2nd hand -paikat! 

Pääkaupunkiseudulla kirpputorien ja Second hand -liikkeiden hintataso on jotain ihan muuta kuin muualla maassa. Kotimaan lomareissuilla tulee aina kierreltyä myös paikkakunnan kirpputorit. Useimmiten matkaan tarttuu jotain pientä, kuten viime kesänä nämä Rauman vanhaa kaupunkia kierrellessä erään kirpputorin näyteikkunassa olleet vanhat messinkiset kynttilänjalat. Kuvassa näkyviä kirpputorilöytöjä ovat myös Kierrätyskeskuksesta ostetut pinnatuolit, valkoinen Normann Copenhagenin Knot-tuoli sekä puinen syöttötuoli, jotka molemmat ovat löytyneet Facebookin kirpputoriryhmistä.


Ensimmäinen Second Hand -löytö uuteen kotiimme oli 40-luvun loimukoivuovinen liinavaatekaappi, joka löysi heti paikkansa eteisestä. Kaappi oli ihan puhtaasti heräteostos. Sellainen, johon kaupassa haahuillessa iskee vahingossa silmänsä ja joka ei väisty mielestä ennen kuin kaupat on tehty. Tämä kaunotar löytyi Korkeavuorenkadulta Helsinki Secondhandista.

Viimeisin second hand -huonekaluostos oli neljä Ton-tuolia, jotka löytyivät Facebookin kirppisryhmästä. Tuolit olivat aika huonossa kunnossa, mutta osiin purkamisen, hiomisen, vahaamisen ja verhoilun jälkeen niistä tuli todellisia kaunottaria.

Sanotaan, että kerroksellisuus luo mielenkiintoisen ja persoonallisen sisustuksen. Se, mikä sitten on mielenkiintoista tai persoonallista, on viime kädessä katsojan silmässä. Sisustusmakuja maailmaan sopii yhtä paljon kuin mielipiteitäkin ja jokainen luokoon ympäristöstään sen näköisen, mikä itselle parhaiten sopii. Pääasia on, että viihtyy!

Mielestäni on mukavaa, että talon arkkitehtuuri määrittelee sisustuksen suuria linjoja. Näillä tarkoitan niin kodin kiintokalusteita kuin pintamateriaalivalintojakin. Tämäkään ei kuitenkaan ole mikään kiveen hakattu sääntö. Enemmänkin seikka, jolla kunnioitetaan talon historiaa, on se sitten sata tai neljä vuotta vanha. Vaikka sisustuksen suuret linjat edustaisivatkin jotain tiettyä tyylisuuntaa tai vuosikymmentä, elämänmakua miljööseen tuo eri aikakautta edustavat huonekalut ja kodin pienesineet olivat ne sitten perittyjä, jokaisen muuton myötä uuteen kotiin asettuneita tai tuoreempia second hand -löytöjä.

Pääkaupunkiseudun parhaat kirpputorit

SPR Kontti 
Fida Secondhand -myymälät 
Eemelin Kirppis
SHARE:

6 comments

 1. Kauniita löytöjä! Meillä on myös kotona valtaosa kalusteista sun muista antiikkia tai muuten vanhoja. Erikoisia aarteita voi löytyä ulkomaanreissuilta tai vaikka isovanhempien kellarista. Etsystä löytyy huikeat määrät vanhaa keramiikkaa (<3) ja tyylikkäitä huonekaluja on tullut bongailtua Bukowskilta. Kärsivällisyyttähän se vaatii, mutta lopputulos on kaiken odotuksen arvoinen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lämmin kiitos Erica loistavista vinkeistä! Ulkomailta tulee usein ostettua jokin pienempi keramiikkaesine. Täytyypä käydä myös katsomassa tuo Etsyn tarjonta! Bukowskia tulee myös silmäiltyä silloin tällöin, mutta vielä en ole rohjennut huutaa mitään vaikka mieli olisikin tehnyt monen monta kertaa :)

   Delete
 2. Nuo TON-tuolit ovat kyllä viehkeät.
  Hienostuneesti olet maustanut modernia ja minimalistista tyyliä kirppari ja second hand löydöillä.
  Olen kyllä löytänyt Aallon 60 jakkarat roskalavalta, mutta kirpparilla käynti on kuin valokuvaaminen, sataa otosta/käyntiä kohden vain muutama osuma.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loistava vertaus tuo valokuvauksen ja kirppareiden vertaaminen! Ja ihan huikea roskalavalöytö <3

   Delete
 3. Olen tuosta kerroksellisuudesta ihan samoilla linjoilla. Ton tuolit sopivat teille tosi hyvin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi maltoin mieleni noiden ruokapöydän tuolien suhteen! Nuo sopivat kyllä todella hyvin pyöreän pöydän äärelle ja ovat itse kunnostettuina täysin uniikit :)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig