Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

March 20, 2018

PALJON MAKUA YKSINKERTAISILLA RAAKA-AINEILLA – HELPPO SITRUUNAKASTIKE

"Paljon makua yksinkertaisilla raaka-aineilla – helppo sitruunakastike" on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Floran ja Suomen Blogimedian kanssa.

Kotona on alku vuodesta tullut häärittyä keittiössä enemmän kuin koskaan. Itse asiassa muuhun ei edes tunnu riittävän tällä hetkellä aikaa, kuin jatkuvaan veden keittämiseen ja ruoan annostelemiseen. Vaikka ruoanlaitto on useimmiten kaikin puolin ihan mukavaa ja rentouttavaa puuhaa, jatkuva keittiössä häärääminen ottaa kyllä kaiken muun vauvatouhuilun ohella välillä yllättävän paljon voimille. Silloin on suorastaan helpottavaa mennä hyvällä omatunnolla sieltä, missä aita on todellakin se kaikkein matalin. 

Arkiruokailun pelastaa super yksinkertainen kastike, millä saa ruoan kuin ruoan maistumaan himpun verran paremmalta. Ja mikä parasta, tämän kastikkeen avulla maistuvan aterian saa kyhättyä oikeastaan mistä vaan ihan muutamalla aineksella. Helpoimmista helpoin kaikista kastikeresepteistä on Napolilaisen sitruspastan maustava persiljavoi. Pastakastikkeen salaisuus piilee siinä, että se ei vaadi kuin kolme ainesosaa eikä lainkaan lämmittämistä. Yhdistettynä juuri keitettyyn pastaan, höyryäviin kasviksiin tai vasta paistettuun kalaan syntyy yksinkertainen, mutta koukuttava makuyhdistelmä johon jokainen sitruunan ystävä jää takuulla koukkuun.

Italiassa sitrusvoi valmistetaan ihan oikeasta voista, mutta arkena hieman kevyempi versio syntyy Flora Kulta täysrasvaisesta margariinista, joka ei kyllä maussa häviä yhtään alkuperäiselle reseptille.

Maailman helpoin sitruunakastike

2 luomusitruunaa
60 g Flora Kulta -margariini
1 ruukku lehtipersiljaa

(400 g pastaa)
(vettä)
(suolaa)
(mustapippuria)
(basilikaa)
(parmesaania)

 1. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu talteen.

 2. Notkista margariini voimakkaasti sekoittamalla ja lisää sitruunamehu joukkoon. Sekoita niin, että margariini ja sitruuna sekoittuvat hyvin keskenään.

 3. Hienonna lehtipersilja ja lisää se sitruuna- ja margariiniseokseen.
Maailman helpoin sitruunapasta syntyy laittamalla pastaveden kiehumaan (muista lisätä runsas suola veteen). Sillä aikaa, kun vesi lämpenee, ehtii sekoittamaan sitruunakastikkeen ainekset keskenään. Ainekset sekoittuvat helposti, kun sekä että margariini että sitruunat ovat saman lämpöisiä. Pastan kypsyttyä lisätään vain sitruunakastike joukkoon. Päälle pyöräytetään mustapippuria sekä silputtua basilikaa sekä parmesaania. Pastaan voi lisätä myös mitä tahansa muuta kaapista sattuu löytymään: katkarapuja, kapriksia, papuja, pancettaa tai parsaa. Tämä ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätöntä, mutta antaa hyvän mahdollisuuden tyhjentää purkin pohjat tai käyttää pian vanhaksi menevät ruoat jääkaapista.
Parasta sitruunakastikereseptissä koukuttavan pastan lisäksi on se, että se sopii yhtä lailla kasvisten kuin kalankin seuraksi. Varsinkin lähestyvän grillikauden takia kannattaa laittaa resepti talteen.

Lisää maukkaita Flora-reseptejä:

Helppo Hollandaiskastike | Haarukkavatkain
Lakritsi-hasselpähkinämuffinit | Haarukkavatkain
Kasvissosekeitto kikherneistä | Ku it tekee
Lohi-avokadoleipä | Ku ite tekee
Myslileipä | Si Moda
Aamiaissämpylät | Muista ihania

LUE MYÖS: ILTAPALAKSI TAI AAMIAISPÖYTÄÄN - HELPOISTA HELPOIMMAT LEIPÄSET

SHARE:

4 comments

 1. Jos saa palautetta antaa, niin hieman olen harmitellut että blogissasi on niin paljon nykyään näitä yhteistyöpostauksia... :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saa ehdottomasti antaa palautetta! Juuri tätä samaa asiaa pohdin eilen ja arvelinkin, että jossain vaiheessa asiasta tulee sanomista. Ja ihan aiheesta!

   Yhteistöitä blogissani on keskimäärin yksi kuukaudessa. Suurimmasta osasta yhteistöitä kieltäydyn. Tänä vuonna yhteistöitä on ollut neljä.

   Olen monesti harmitellut sitä, että yhteistyöt eivät jakaudu tasaisesti koko vuodelle vaan yhtenä kuukautena yhteistöitä saattaa olla neljä ja toisena nolla. Minulla menee aikaa yhden yhteistyön tekemiseen keskimäärin kolme päivää. Jokaiseen yhteistyöhön suhtaudun erittäin suurella intohimolla ja saan niistä itse inspiraatiota ja suunnatonta tekemisen iloa. Tämän toivon koko sydämestäni välittyvän myös ruudun sille puolen: totuustahan on se, että ilman lukijoita ei olisi myöskään Mustaa ovea.

   Rahan takia yhteistöitä ei tämän kokoisessa blogissa kannata tehdä (blogini on sellainen keskisuuri). Koen kuitenkin kuvausten, reseptien tai tekstien suunnittelun tukevan myös omaa ammatillisuuttani, joka on todella tärkeää varsinkin nyt näin pienen lapsen kotiäitinä.

   Jos tekisin blogiani työkseni, pitäisi ehdottomasti huolen, että viikossa yhteistöiden osuus kaikista julkaisuista ei olisi enempää kuin yksi viidestä. Minulla on haaveena julkaista keskimäärin neljä juttua viikossa. Tässä elämäntilanteessa tämä on kuitenkin vielä ainakin toistaiseksi haave ❤️

   Delete
 2. Aivan ihanan kuuloinen resepti ja just tällaisia helppoja ja nopeita kaipaan muuttuneeseen arkeeni kun kahden hengen perheestä kasvoi yhtäkkiä viisihenkinen uusioperhe.. nam!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helpot ja nopeat on juuri se avainsana, jota arkeen tarvitsee! Toivottavasti maistuu koko perheelle ❤️

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig