Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

June 30, 2018

MATKAILIJAN KESÄTÄRPIT ESPOOSEEN

Sisustusbloggaajien kesän kirjoitushaasteena on ollut kertoa matkailijan sisustusvinkit. Haasteen heitti ilmoille Visusillvan-blogin Suvi. Olemme asuneet uudessa kotikaupungissamme Espoossa nyt viisi vuotta. Silti olen edelleen sydämeltäni helsinkiläinen. Elämämme pyörii tällä hetkellä aika lailla kotimme ympäristössä ja Hietaniemen toria jo vuosia kaivanneena olen suorastaan lapsellisen ilahtunut, kun lähialepamme pihaan on nyt muutamana vuotena ilmestynyt ihanan Bettiinan pitämä kesätori. Kojusta löytyy joka päivä tuoreita marjoja sekä kasviksia tarjonnan sekä sesongin mukaan. Lisäksi valikoimassa on vaihtelevasti muun muassa kesäkukkia, yrttejä sekä iloisia räsymattoja.

Löytyy toki Espoosta Alepan ja Bettiinan kesätorin lisäksi myös jotain muutakin. Listasin alle kaikki omat Espoosta löytyvät suosikkini. Sen verran täytyy häpeillen tunnustaa, että koko elämäni pääkaupunkiseudulla asuneena suurin osa Espoon nähtävyyksistä, kuten Nuuksion Kansallispuisto oli minulle täysin tuntemattomia vielä viime kesään asti.

ESPOO SISUSTUS- JA LIFESTYLELIIKKEET

Espoo ei ole suorastaan mitenkään erityisen tunnettu laajasta sisustuskauppavalikoimastaan vaan enemmänkin kauppakeskuksiin sijoittuvista ketjuista. Muutama virkistävä poikkeus kuitenkin onneksi löytyy. Espoon Sinimäessä sijaitseva Monday To Sunday on myös saman nimisestä blogista tunnetun Päivin lifestyle kauppa. Kaupasta löytyy harmoninen valikoima sisustustuotteita ja naistenvaatteita. Tuotteet ovat tarkkaan harkittuja: pellavaa ja puuta sekä muita aitoja luonnonmateriaaleja. Kauppa on takuuvarma pysähdyspaikka, kun kaipaan ympärilleni jotain kaunista ja rauhoittavaa.

Mainitsemisen arvoinen kukkakauppa on Espoon Suurpellosta löytyvä Ihana Kukkanen, josta on tullut haettua kuvauksiin kukka, jos toinenkin. Ihanassa kukkia saa hipelöidä ja fiilistellä sydämensä kyllyydestä. Ihana kukkasen ammattitaitoisten floristien avulla voi myös kokeilla jatkuvasti kaikkea uutta. Valikoima vaihtuu usein ja on juuri sopivan yllättävä ja monipuolinen.

ESPOON PARAS RUOKA TAI BRUNNSIPAIKKA

Lähes naapurissamme sijaitsevan Peroba Cafeen brunssi on kyllä kerrassaan mainio. Kuten on myös miljöö, joka suorastaan hämmentää: keskellä Leppävaaran kerrostalokorttelia sijaitsee hyvin entisöity, mansardikattoinen vanha huvila. Monipuolinen brunssi tarjoillaan noutopöydästä joka lauantai ja sunnuntai. Brunssin hinta on mielestäni maltillinen (kirjoitus hetkellä 22 euroa). Peroba Cafe tarjoilee muina aikoina lounasta sekä kahvilatuotteita. Pientä miinusta suhtautumisesta lapsiperheisiin. Myöskään lastenvaunujen kanssa on turha yrittää ovea pidemmälle.

Maxin Kala nousi Facebook-ilmiöksi lähes yhdessä yössä, mutta ei mikään ihme. Kalavalikoima on todella hyvä ja ennen kaikkea tuore. Kaupassa on sitä vanhan ajan kyläkaupan tunnelmaa: ihana miljöö, loistava palvelu ja aina jotain spesiaalia tarjolla: susheja, skampivartaita, thaimaalaisia makuja tai sitten vaikka blinejä. Unohtamatta kauppiaan omia äyriäissalaatteja. Meistä katsottuna Maxin Kala sijaitsee vähän syrjässä, Espoon Kauklahdessa, mutta äkkiäkös sitä hyvän sapuskan perässä ajelee vähän pitemmällekin.

Tähän samaan on vielä ihan pakko mainita myös Espoon Suvisaaristossa sijaitseva Skärgårdsbutiken – Saaristokauppa. Kaupasta, sen miljööstä ja tunnelmasta tulee mieleen nuoruuteni kesät Porvoon saaristossa. Saaristokauppa tarjoaa päivittäistavaroiden lisäksi joka päivä lounaan, joista kalakeitto on erityisen maukas. Tiskiltä voi myös ostaa joka päivä kotitekoista ruokaa kotiin viemisiksi. Kaupasta löytyy kokoonsa nähden myös todella monipuolinen juustotiski.

PARHAAT NÄHTÄVYYDET ESPOOSSA

Espoon modernin taiteen museo EMMA sijaitsee kivenheiton matkan päässä kotoamme Tapiolassa. EMMAssa on tullut vierailtua aika harvakseltaan (ehkä se sijaitsee liian lähellä), mutta tätä kirjoitusta luonnostellessani muistui se taas mieleen. Olen käynyt katsomassa muutamat erittäin hyvät näyttelyt, joista viimeisimpänä jo mennyt Still/Life – Tapio Wirkkala Retrospective. EMMAssa on myös todella elämyksellinen museokauppa EMMA Shop.

Suomen suurin piha- ja puistorakentamisen näyttelypuisto, Marketanpuisto, sijaitsee Espoossa Kehä III:n vieressä Röylän liittymän kohdalla. Marketanpuisto on puutarhaharrastajan ja omakotirakentajan ehtymätön ideapankki. Puistossa järjestetään myös koulutusta sekä opastettuja kierroksia. Kaikista parasta on kuitenkin mielestäni kierrellä puistossa ihan omin päin ja vain ihastella ja inspiroitua.

Espoossa on myös todella kaunis saaristo (unelmieni asuinpaikka). Yksi helpoimpia tapoja tutustua saariin on hypätä saaristolautan kyytiin. Monet Espoon ulkoilusaarista on varustettu myös telttailijoita ja ulkoilijoita varten.

Jos siellä ruudun takana on muita espoolaisia tai Espoota hyvin tuntevia, kaikki vinkit kommenttilootaan ovat enemmän kuin toivottavia. Tänä kesänä meillä on tarkoitus tehdä ”loman” aikana ainoastaan lyhyitä päiväreissuja kotikulmillemme!

LUE MYÖS: SISUTAJAN VINKIT VANHAAN RAUMAAN

Astiat, puulusikat, tarjotin ja pellavaliina | Monday to Sunday
Kermakko | Iittala
SHARE:

4 comments

 1. AnonymousJune 30, 2018

  Gallen-Kallelan museo on tutustumisen arvoinen paikka. Ruukinrannassa lähellä Laajalahtea. En ole nyt pitkään aikaan käynyt mutta aikaisemmin siellä oli myös kiva kahvila.

  Niin ja Leppävaara on vanhaa huvila aluetta. Olen siellä lapsuuteni asunut 60-70-luvuilla ja silloin vanhoja huviloita oli paljon. Ne on vaan purettu kerrostalojen tieltä. Tuo Cafe Peroban talo on yksi harvoja jäljelle jääneitä. Etelä- Leppävaarassa on myös muutama säilynyt.

  ReplyDelete
 2. Ihana Espoo-postaus! 😍 Meidän perheelle yhdeksi suosikkipaikoista on muodostunut Nokkalan majakka. Sieltä saa ihanaa lohikeittoa, edustan jätkskikiskalta herkulliset tötteröt (valikoimassa myös Mövenpickiä nam!) ja kun masut ovat täydet, laiturilta voi hypätä saaristolauttaan ja käydä lähisaarella kävelyllä. Vasikkasaari on Nokkalaa lähimpänä ja hirmun kiva paikka! ☀️ Kaunista Espoo-kesää teille!

  ReplyDelete
 3. Mainin listaus😊 Myös Espoon rannat, kuten Klobben, Haukilahti ja Toppelund ihania kesäretkikohteita. Nuuksiolle iso peukku. Luonnonrauhaa, hyvin hoidettuja nuotiopaikkoja ja erämaatunnelmaa. Myös Vasikkasaari meidän perheen suosikki ja erityisesti ravintola Gula Villanin lounas terassilla☀️

  ReplyDelete
 4. Kiitos kun lähdit mukaan haasteeseen! Loistavia vinkkejä ja aivan uusia minulle, kun en niin hyvin Espoon seutua tunne. Jälleen myös äärimmäisen kauniit kuvat. <3

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig