Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

July 29, 2018

KOKEMUKSIA MIKROSEMENTISTÄ

Saamme paljon kyselyitä kotimme mikrosementtipinnoista. Päärakennuksemme alakerran lattia on kylpyhuonetta lukuun ottamatta toteutettu Designbetonin Elämyslattia+ betonipinnoitteella, joka soveltuu lattian lisäksi myös kylpytiloihin ja seiniin. Sävyksi valitsimme Titanion, joka on kaikkein lähimpänä betoninharmaata. Emme halunneet lattiasta kiiltävää ja muovisen näköistä ja tästä syystä lattia sekä kodinhoitohuoneen seinät lakattiin mattalakalla.

Lattiaamme on tullut neljässä vuodessa muutamia hiushalkeamia johtuen ”talon elämisestä”. Selkeimmin elämisen huomaa lattian ja ulkoseinien liitoskohdasta, johon on vuosien aikana tullut railoja. Nämä olisivat korjattavissa massalla tai sitten peitettävissä listoilla. Toistaiseksi kumpikaan vaihtoehto ei houkuttele. Kun talo on elänyt aikansa, joudumme joka tapauksessa korjailemaan seinien halkeamia. Tällöin voisi olla myös hyvä ajankohta miettiä lattian ja seinien liitoskohtien siistimistä.

Mikrosementtilattian kestävyys on laminaatin ja parketin välimaastossa. Lakkaan on tullut selkeitä naarmuja koirien kynsistä ja lattiasta lohkeaa suhteellisen herkästi palasia, jos jokin esine tippuu siihen juuri oikeassa kulmassa. Mikrosementtilattian kolhuja on kuitenkin helppo paikata. Kolhun kohta hiotaan ja täytetään mikrosementtimassalla ja lakataan uudelleen. Myös lakassa olevat naarmut on helppo peittää vahaamalla lattiaa säännöllisesti. Parhaiten tähän soveltuu ihan tavallinen laminaattivaha.


Lattian kestävyys riippuu pitkälti käytetystä lakasta ja lakkakerroksista. Päärakennuksen lattia on lakattu liuotinohenteisella lakalla. Lattian pinta on kova eikä lattiaan ole lakan läpi päässyt imeytymään yhtään kosteutta. Vesiohenteisten lakkojen ongelmana saattaa olla veden ja joidenkin öljyjen imeytyminen. Eron huomaa selkeästi päärakennuksen ja saunarakennuksemme lattiapinnoissa.

Saunarakennuksessa teimme mikrosementtipinnoitteet kylpyhuoneen sekä saunan lattiaan itse. Lisäksi pinnoitimme vessan allastason mikrosementillä. Nämä toteutimme SBL:n Micromorterolla, joka on värillinen sementtipohjainen mikrotasoite. Sävyksi valitsemme Platan. Saunarakennuksen lattia on lakattu viisi kertaa vesiohtenteisella lakalla. Mikäli lattialla säilyttää pidemmän aikaa esimerkiksi ämpäriä, jonka pohja on kostea, jää lattiaan ämpärin kohdalle selkeä rinkula. Lisäksi mikrosementtipinnan alla olevat betonilaatan halkeamat tulevat esiin aina lattian kastuessa. Tämän olisi voinut estää nauhoittamalla betonilaatassa olevat halkeamat ennen mikrosementtipinnan tekemistä.

Valitsisimmeko mikrosementtipinnoitteen nyt neljä vuotta myöhemmin näiden kokemustemme perusteella? Valitsisimme ehdottomasti, mutta tekisimme saunatupaan itse toteuttamamme mikrosementtipinnoitteen paremmin: nauhoittaisimme halkeamat ja lakkaisimme liuotinohenteisella lakalla. Talon puolella Lattiamiehen toteuttamaan lattiaan olemme kaikin puolin tyytyväisiä: niin lattian sävyyn kuin työnjälkeenkin.
SHARE:

9 comments

 1. Mikä on liotinohenteinen lakka SbL:llä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muistaakseni silloin, kun teimme saunatuvab lattian, Sbl:ltä ei löytynyt liuotinohenteista lakkaa. Kannattaa kysyä suoraan heiltä, mitä tämän hetken valikoimasta löytyy.

   Delete
 2. hei! mistä ostitte teidän takkasydämen? en googlen kautta löytänyt mistään ainakaan suomalaisista verkkokaupoista stekon takkoja. meillä myös etsinnässä joku tuon tyylinen yksinkertainen musta takkasydän. kiitos jos ehdit vastailla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, tilasimme takkasydämemme Takkamaailmasta. Tuota mallia ei enää valmisteta, mutta jos ette ole vielä löytäneet mieleistänne takkasydäntä, kannattaa kysyä tuolta, josko heillä olisi jotain vastaavaa :)

   Delete
 3. Hei! Ihana koti teillä! Olisin kysellyt että onko teillä lattialämmitys kaikkialla missä on mikrosementtilattiat? Jos ei ole niin tuntuuko lattia kylmältä? Kiitos jo etukäteen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on joka huoneessa lattialämmitys. Kesällä lämmitys ei ole ollut päällä ja silti lattia ei tunnu viileältä.

   Delete
 4. Kotinne näyttää kyllä ihanan mielettömän hyvältä (voiko noin edes sanoa?). No mutta kuitenkin, itsekin miettinyt tässä kovasti mikrosementtiä ainakin kuiviin tiloihin. Rakennamme taloa ja https://kodinplaza.fi/ kautta monet yritykset suosittelevat ihan perinteistä parkettia, osa muovimattoa ja pienempi osa tällaista lujempaa pinnoitetta esimerkiksi mikrosementillä. Hyvä kuulla, että myös lattialämmityksen kanssa on toiminut hyvin. Mikrosementti vahva voittajasuosikki tällä hetkellä :)

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig